Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Xavier Garcia Albiol nomenat nou alcalde de Badalona

12/05/2020 ::    

L’alcalde ha destacat en el seu discurs que treballarà per a tots els veïns i veïnes posant Badalona per sobre de tot

L’alcalde ha obtingut 11 vots en el Ple d’investidura celebrat aquest dimarts al Badalona Centre Internacional de Negocis

Xavier Garcia Albiol ha estat escollit alcalde de Badalona en el decurs de la sessió extraordinària del Ple de l’Ajuntament celebrada aquest dimarts 12 de maig de 2020. La candidatura de Garcia Albiol ha aconseguit els vots d’11 regidors i regidores del Grup Municipal del Partit Popular. La candidatura de Dolors Sabater, de Guanyem Badalona en Comú, ha obtingut 10 vots i Rubén Guijarro, del Partit dels Socialistes de Catalunya ha tingut 6 vots. Recordem que el Ple de l’Ajuntament el formen 27 regidors i regidores.

En la seva primera intervenció com a nou alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol ha destacat que treballarà “per a tots els veïns i veïnes, amb un govern per a tothom, posant Badalona per sobre de tot”. En aquest sentit ha destacat que es considera “més militant de Badalona que del meu partit polític” i ha reconegut que “toca afrontar moments difícils i complexos, amb un present i sobretot amb un futur incert en àmbits tan essencials com la salut i l’economia, amb les conseqüències socials que això significarà per a milers de veïns”.

Xavier Garcia Albiol ha assenyalat tres eixos de treball per als propers tres anys:

    – “Recuperar la imatge de Badalona com a ciutat d’oportunitats que ens torni a situar com a referent metropolità i també al conjunt del territori.

    – Generar totes les accions necessàries per acostar les dues realitats socials que els veïns perceben que té la ciutat, com a conseqüència de les desigualtats socials i territorials.

    – I tercer, de manera molt especial, la major part de la nostra atenció estarà centrada a lluitar contra les conseqüències que ja està provocant la pandèmia del Covid19 en l’àmbit sanitari, social i econòmic”

Recordem que el Ple d’investidura s’ha celebrat a l’auditori del Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN) en lloc de fer-se al Saló de Plens de la Casa de la Vila perquè aquesta sessió extraordinària havia de ser presencial ja que els regidors i regidores havien de votar l’elecció de l’alcalde o alcaldessa i les dimensions de la Casa de la Vila no permetien garantir les mesures sanitàries que s’han de seguir atesa la situació actual.

Breu biografia de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol

Nascut a Badalona, l'any 1967. Ha estat alcalde de Badalona en el mandat 2011-15. Té cursats estudis de Dret. Militant del PP des de l'any 1990, ha estat president del Partit Popular de Catalunya del 2017 al 2018. Ha estat regidor i president del Grup Municipal del Partit Popular a l’Ajuntament de Badalona des del 1991. Ha estat president del Partit Popular a Badalona en dos períodes: des del 1990 fins al 1996 i del 2001 fins a l’actualitat. També va ocupar la secretaria General del PP de Barcelona de l’any 1995 a l’any 2000.

Del 2000 al 2003 va ser vicesecretari General d’Organització del Partit Popular de Catalunya. Més tard, del 2003 al 2005, va ser secretari de Política Municipal del PPC, i de l’any 2005 a l’any 2008 va ser vicesecretari d’Organització del PPC.

L’any 2003 va ser president del Grup Popular a la Diputació de Barcelona, on també va ser diputat delegat de Salut Pública i Consum durant el període en què el PP va formar part del govern d’aquesta institució, des del juliol de 2011 fins al febrer de 2013.

De 2011 a 2015 ha estat alcalde de Badalona, president del Grup Popular a la Diputació de Barcelona i portaveu del Grup Popular a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Diputat al Parlament de Catalunya del 2015 fins el 2018, ha estat Senador durant tres anys fins al 2018, sent representant del Consell d'Europa

Enviem adjunt un document amb el discurs íntegre pronunciat pel nou alcalde de Badalona

Christian Carneado, nou regidor del Grup Municipal del PSC

Abans del Ple d’investidura s’ha celebrat una sessió extraordinària amb motiu de la presa de possessió de Christian Carneado del càrrec de regidor del Grup Municipal del PSC després de la renúncia d’Álex Pastor.

Nascut a Barcelona el 29 de juliol de 1983, veí de Badalona i natural del barri de Sistrells. Llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat de Vic. Com a Llicenciat en Ciències Ambientals, ostenta atribucions professionals en l’àmbit de la gestió ambiental, la gestió de recursos naturals, la gestió i l’ordenació del territori, planejament urbanístic, gestió energètica i sistemes de gestió ambiental i de qualitat, entre d’altres.

En l’àmbit professional ha estat fins ara Gerent de la societat municipal Engestur SA (2015-2020) on s’ha encarregat de fer gestió de la mobilitat des dels serveis d’aparcaments, retirada de vehicles i zones d’estacionament regulat municipals; també s’ha encarregat de l’execució d’obra pública i projectes d’urbanisme, així com de l’execució de polítiques públiques d’habitatge des de l’Oficina Local d’Habitatge de Badalona, entre d’altres.

També s’ha dedicat professionalment a l’àmbit de la promoció i el desenvolupament econòmic local, desenvolupant diferents funcions com atècnic, director o coordinador de programes tant a l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació de l’Ajuntament de Badalona com a l’empresa municipal Grameimpuls SA de Santa Coloma de Gramenet, encarregada de promocionar l'ocupació i l'activitat empresarial. A nivell associatiu ha estat president de l’Associació Catalana de Ciències Ambientals, i a nivell esportiu sempre ha estat molt vinculat a l’esport de base i al futbol femení, sent durant 10 anys tècnic del Club Esportiu Seagull de Badalona.

Badalona, 12 de maig de 2020

twitter @AjBadalona