Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Xavier Garcia Albiol escollit nou alcalde de Badalona

17/06/2023 ::    

En el seu primer discurs ha destacat que de forma immediata s’aplicarà un pla de xoc per revertir l’actual situació amb relació a la neteja, l’estat dels carrers i de les instal·lacions esportives

També ha prioritzat el treball conjunt amb els cossos policials i l’adopció de mesures en l’àmbit de la seguretat i l’ocupació il·legal conflictiva

Xavier Garcia Albiol ha estat elegit aquest migdia, alcalde de Badalona. En la votació de la sessió extraordinària del Ple de l’Ajuntament, el candidat del Partit Popular ha obtingut 18 vots, que suposen la majoria absoluta, i 9 vots en blanc.

El nou plenari

El Ple de l’Ajuntament de Badalona el formen 27 regidors i regidores i la majoria absoluta està situada en el suport de 14 regidors i regidores.

El nou Consistori per al mandat 2023-2027 el formen els grups municipals de Guanyem Badalona (1); Badalona en Comú Podem (2); Esquerra Republicana de Catalunya (2); Partit dels Socialistes de Catalunya (4); i Partit Popular (18).

Discurs de l’alcalde

Xavier Garcia Albiol en el seu primer discurs com a alcalde ha agraït el suport de la seva família, dels companys de candidatura i dels veïns que amb el seu vot van permetre obtenir uns resultats històrics en les darreres eleccions municipals a Badalona.

En la seva intervenció, l’alcalde ha remarcat que a partir d’ara s’obre “una nova etapa, una etapa de noves ambicions, de noves idees i nous projectes”. “Soc perfectament coneixedor del que s’espera de nosaltres i de les grans expectatives que els veïns esperen del nou Govern municipal; poden tenir la seguretat que estarem a l’altura del moment històric que ens toca afrontar en aquests moments, tenint molt present, que res serà fàcil ni ràpid”, ha indicat l’alcalde de Badalona.

En el seu discurs ha destacat que una de les principals prioritats del nou govern serà “intentar buscar consensos amb la resta dels grups polítics, sense descartar a ningú; escoltant a tothom que vulgui ser escoltat i sobretot, especialment aquells que vulguin treballar en positiu”.

També ha prioritzat el treball conjunt amb els cossos policials i l’adopció de mesures en l’àmbit de la seguretat i l’ocupació il·legal conflictiva. Garcia Albiol ha posat en relleu que de forma immediata s’aplicarà un pla de xoc per revertir l’actual situació amb relació a la neteja i a l’estat dels carrers a tots els barris de la ciutat. També ha afirmat que a partir del pròxim dilluns “ens posarem a treballar per reconduir la situació del manteniment de les instal·lacions esportives, entre moltes qüestions pendents des de fa molt de temps”.

El nou alcalde de Badalona ha parlat d’alguns dels projectes que seran importants en aquest mandat: l’ampliació del campus sanitari en l’entorn de Can Ruti, el Hub de l’audiovisual de les Tres Xemeneies o la supressió de l’autopista C-31.

En la part final del seu discurs l’alcalde de Badalona ha afirmat: ”Hem de ser plenament conscients que avui l'Ajuntament de Badalona, com a òrgan gestor, es troba en una situació profundament preocupant. És per això que tinc molt clar que el primer que hem de fer és prendre les mesures necessàries per revertir l’actual situació”. “És impossible que puguem oferir, amb un mínim d'eficiència, els serveis més elementals, els serveis més bàsics, si no som capaços de transformar l'Ajuntament en una administració competent, professional i actualitzada l'any 2023”, ha afegit.

Xavier Garcia Albiol ha finalitzat la seva intervenció indicant: “Ara és el moment de prendre decisions, de tenir visió de futur, de pensar en tots, i de no perdre el temps. Hem d'actuar, sabent que el nostre treball ha de ser tan perfecte com sigui possible perquè els nostres veïns visquin millor. Aquesta és la meva gran obsessió”.

En finalitzar la sessió el nou alcalde de Badalona s’ha dirigit al despatx d’Alcaldia de la Casa de la Vila per saludar des del balcó d’aquest edifici a totes les persones que han seguit la sessió plenària des d’una pantalla instal·lada a la plaça de la Vila i per adreçar-los unes paraules d’agraïment.

Apunts biogràfics de l’alcalde Xavier Garcia Albiol

Nascut a Badalona l’any 1967. Ha estat alcalde de Badalona en dos períodes diferents. El primer mandat va ser el del període 2011-15. La seva segona etapa com a alcalde de Badalona va anar del 12 de maig de 2020 al 7 de novembre de 2021.

Llicenciat en Dret. Militant del PP des de l’any 1990, ha estat president del PPC del 2017 al 2018. Ha estat regidor i president del Grup Municipal del Partit Popular a l’Ajuntament de Badalona des del 1991. Ha estat president del Partit Popular a Badalona en dos períodes: des del 1990 fins al 1996 i del 2001 fins al 2019. També va ocupar la Secretaria General del PP de Barcelona de l’any 1995 a l’any 2000. Ha estat president del Partit Popular.

Del 2000 al 2003 va ser vicesecretari general d’Organització del Partit Popular de Catalunya. Més tard, del 2003 al 2005, va ser secretari de Política Municipal del PPC, i de l’any 2005 a l’any 2008 va ser vicesecretari d’Organització del PPC.

L’any 2003 va ser president del Grup Popular a la Diputació de Barcelona, on també va ser diputat delegat de Salut Pública i Consum durant el període en què el PP va formar part del govern d’aquesta institució, des del juliol de 2011 fins al febrer de 2013.

De 2011 a 2015 i de 2019 a 2023, president del Grup Popular a la Diputació de Barcelona i portaveu del Grup Popular a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Diputat al Parlament de Catalunya del 2015 fins al 2018. Ha estat senador durant tres anys fins al 2018, sent representant del Consell d’Europa.

Adjuntem un document amb el discurs íntegre pronunciat pel nou alcalde de Badalona.

Badalona, 17 de juny de 2023

twitter @AjBadalona