Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Verificació del text refós de la modificació del Pla General Metropolità dels àmbits 1, 2, 3, 4, 5 i 6 vinculats a Can Colomer

27/09/2023 ::    

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària del mes de setembre la verificació del text refós de la modificació del Pla General Metropolità dels àmbits 1, 2, 3, 4, 5 i 6 vinculats a Can Colomer.

Aquesta modificació dona continuïtat i resol a falta d’aprovació definitiva en els pròxims mesos a un procés que va iniciar-se el 2010. Concretament, a sobre de la B-20, hi ha una parcel·la ubicada entre el Mas Ram i el Castell de Godmar, tocant a la Serralada de Marina, on un privat tenia drets urbanístics de construcció. Fa 10 anys es va començar a treballar en una modificació del Pla General Metropolità per bescanviar aquests drets urbanístics que hi havia per sobre de la B-20 per protegir la Serralada de Marina i aconseguir que no es facin més habitatges per sobre d’aquesta carretera.

Aquests drets urbanístics es van repartir en cinc àmbits que són:

1. Avinguda de la Cerdanya

2. Turó de l’Enric

3. Molí de la Torre

4. Rotonda de l’Alguer

5. Montigalà

6. Baldomer Sola

Aquesta modificació es va aprovar provisionalment l’any 2020, però l’any 2021 es va fer una modificació per tal de treure l’àmbit del Turó de l’Enric d’aquest acord i impedir que es pugui construir en aquesta àrea. D’aquesta manera, amb la verificació del text refós de la modificació del Pla General Metropolità dels àmbits vinculats a Can Colomer aprovat en la sessió plenària ordinària del mes de setembre, finalment, no es podrà construir per sobre de la B-20 i els drets urbanístics existents a la parcel·la es traslladen a cinc àmbits (avinguda de la Cerdanya, Molí de la Torre, Rotonda de l’Alguer, Montigalà i Baldomer Sola). En aquests àmbits es poden construir 642 habitatges, dels quals 319 són lliures i 323 protegits.

El dictamen s’ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups municipals

Badalona, 26 de setembre de 2023

twitter @AjBadalona