Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Uns 1.400 nois i noies de 5è de 35 escoles de Badalona participen en el Badatletisme

19/01/2023 ::    

Les pistes municipals Paco Águila acullen els dies 23, 24 i 27 de gener i l’1 i 2 de febrer una nova edició d’aquesta activitat del Badasport

Uns 1.400 nois i noies de cinquè de primària de 35 centres escolars de Badalona participaran, a partir del dilluns 23 de gener, en una nova edició del Badatletisme, una de les activitats incloses al Badasport.

Aquesta activitat es realitzarà en les pistes municipals d’atletisme Paco Águila, amb diverses proves atlètiques.

Recordem que la tercera de les activitats del Badasport és el Badacorfbol que es realitzarà del 27 de febrer al 3 de març, a la zona esportiva municipal Can Cabanyes.

El 24 de març es farà al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús la Badaorientació que consisteix en diferents proves d’orientació.

El mes de maig, en concret del 22 al 26, i també al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús, es portarà a terme la Badajoc, una activitat que es basa en la realització de diferents jocs i activitats preesportives, de caràcter cooperatiu i tradicionals com per exemple les bitlles catalanes.

La darrera activitat del Badasport serà el Badaplatja que es farà del 12 al 16 de juny, a la platja dels Pescadors.

Recordem que els objectius del Badasport són:

    • Afavorir la relació dels nens i nenes a través de la participació conjunta en activitats físiques realitzades en un medi diferent de l'habitual.

    • Gaudir de l'activitat física.

    • Apropar els nens al món d’un esport mixt.

    • Cooperar amb els companys del grup respectant la diversitat.

    • Conèixer els recursos esportius disponibles a la ciutat de Badalona.

    • Gaudir del joc cooperatiu i tradicional com una eina per tal de posar en pràctica valors de tipus solidari, d'ajuda al company, de formar part d'un equip per tal de realitzar un objectiu comú, etc.

    • Facilitar la relació dels nens/es de diferents escoles mitjançant l’esport.

    • Promoció de l’ús adequat de les estratègies bàsiques del joc relacionades amb la cooperació, l’oposició i la cooperació/oposició.

    • Acceptació i respecte vers les normes i persones que participen en el joc.

    • Elaboració i compliment d’un codi de joc net.

    • Estimació de l’esforç personal i col·lectiu en els diferents tipus de joc al marge de les preferències i prejudicis.

    • Valoració del joc com a mitjà de relació, de divertiment i d’utilització satisfactori del temps de lleure.

    • Iniciar una nova activitat, com a prova pilot, per a nenes i nens de 1r de primària.

En aquesta 23a edició del Badasport hi participen aquestes 36 escoles:

Antoni Botey, Artur Martorell, Badalona Port, Baldiri Reixac, Baldomer Solà, Bufalà, Cascavell (SAB), Feliu i Vegués, Folch i Torres, Gitanjali, Ítaca, Joan Coret, Joan Llongueras, Joan Miró, Josep Boada, Josep Carner, Jungfrau, Les Ciències, López Torrejón, Llibertat, Margarida Xirgu, Mercè Rodoreda, Miguel Hernández, Montigalà, Pau Picasso, Pere de Tera, Planas i Casals, Pompeu Fabra (SAB), Progrés, Rafael Alberti, Rafael Casanova, Salesians Badalona, Salvador Espriu, Sant Jordi, Turó d’en Caritg i Ventós Mir.

El Badasport 2022-23 està organitzat pel Grup de Treball de Mestres d’Educació Física de Badalona, el Centre de Recursos Pedagògics i els Serveis d’Educació i d’Esports de l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de la Unió Gimnàstica i Esportiva de Badalona, el Club de Bitlles Catalanes Termites Llefià, el Club d’Hoquei Sant Josep, els Instituts Barres i Ones, La Pineda i La Riera, el Club Korfbal Badalona-La Rotllana i la Federació Catalana de Korfbal.

Badalona, 19 de gener de 2023

twitter @AjBadalona