Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Uns 1.400 nois i noies de 4t de primària de 40 escoles de Badalona participen a partir d’aquest divendres en el Badaorientació, la primera activitat del Badasport 2021-2022

17/02/2022 ::

Després de la pausa provocada per la pandèmia, aquest any torna el Badasport un projecte que promou la pràctica de l’activitat física i de l’esport a les escoles

Aquest divendres, 18 de febrer, 1.400 infants de quart de primària de quaranta escoles de la ciutat participaran en la primera activitat de la XXII edició del Badasport, el Badaorientació que es farà al turó d’en Caritg.i que consisteix en diferents proves d’orientació.

Després de no poder-se celebrar durant el curs 2020-21 a causa de la pandèmia aquest divendres s’inicia una nova edició del Badasport que es desenvoluparà fins al mes de juny. El Badasport és una iniciativa del Grup de Mestres d’Educació Física de Badalona que promou la pràctica esportiva a quaranta escoles a través de sis modalitats mitjançant jocs preesportius, cooperatius i tradicionals, d’esports.

Badamotri

Del 7 a l'11 de març al Poliesportiu de Montigalà es farà aquesta segona activitat que consisteix en diferents activitats i jocs motrius. Està previst que hi participen 1.200 alumnes de primer de primària, amb el suport, entre altres, del Club Hoquei Sant Josep.

Badacorfbol

Els partits de corfbol es fan del 21 al 25 de març a la Zona Esportiva Municipal Can Cabanyes. En aquesta activitat hi participen 1.500 nois i noies de sisè de primària que compten, com l’any passat, amb el suport d’alumnes de tercer d’ESO de l’Institut Barres i Ones, del Club Korfbal Badalona – La Rotllana i de la Federació Catalana de Korfbal.

Badajoc

Aquest curs es fa del 25 al 29 d'abril al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús i es basa en la realització de diferents jocs i activitats preesportives, de caire cooperatiu, i tradicionals, com per exemple les bitlles catalanes. En aquesta activitat hi participen 1.350 nens i nenes de tercer

de primària, amb el suport d’alumnes d’ESO de l’Institut La Pineda, del Club de Bitlles Catalanes Termites Llefià i de la Federació Catalana de Bitlles Catalanes.

Badatletisme

Aquesta activitat es fa del 16 al 20 de maig a les pistes municipals d’atletisme Paco Águila, amb diverses proves atlètiques en les que hi participen 1.450 nois i noies de cinquè de primària, amb el suport de la Unió Gimnàstica i Esportiva de Badalona.

Badaplatja

Finalment, del 13 al 17 de juny, a la platja dels Pescadors, es fa el Badaplatja amb la participació de 1.400 escolars de segon de primària, amb el suport d’alumnes d’ESO de l’Institut La Riera.

La finalitat del Badasport és, entre altres, afavorir la relació dels nens i nenes a través de la participació conjunta en activitats físiques; cooperar amb els companys del grup respectant la diversitat; gaudir del joc cooperatiu i tradicional com una eina per tal de posar en pràctica valors de tipus solidari; facilitar la relació del nens/es de diferents escoles mitjançant l’esport o potenciar l’estimació de l’esforç personal i col·lectiu en els diferents tipus de joc al marge de les preferències i prejudicis.

El Badasport 2021-22 està organitzat pel Grup de Treball de Mestres d’Educació Física de Badalona, el Centre de Recursos Pedagògics i els Serveis d’Educació i d’Esports de l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de la Unió Gimnàstica i Esportiva de Badalona, el Club de Bitlles Catalanes Termites Llefià, el Club de Hoquei Sant Josep, els Instituts Barres i Ones, La Pineda i La Riera, el Club Korfbal Badalona – La Rotllana, la Federació Catalana de Korfbal, la Federació Catalana de Bitlles Catalanes i TUSGSAL, entre altres.

Aquest curs, cal destacar que, a partir de la iniciativa del Grup de Mestres d'Educació Física dels instituts de secundària, es farà la primera edició del Badasport a l'ESO, els dies 28 i 29 d'abril, a les pistes municipals d'atletisme Paco Águila.

Badalona, 17 de febrer de 2022

twitter @AjBadalona