Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Torna la màgia a Badalona amb la 21a edició del Memorial Li-Chang

04/02/2021 ::

El Festival arrencarà el 13 de febrer amb la gala “Màgia i humor” que enguany comptarà amb els mags i humoristes Dani Pérez, Jandro i Xulio Merino

La Gala Internacional d’aquesta edició inclourà un elenc de mags i magues de gran prestigi i reconeixement internacional que interpretaran números d’il·lusionisme plens de mímica, manipulacions, bombolles màgiques i increïbles i veloços canvis de vestuari

El Festival presenta enguany una programació adaptada a les circumstàncies actuals sense renunciar a les propostes innovadores i de qualitat

El Festival Internacional de Màgia de Badalona – Memorial Li-Chang, un dels màxims referents entre els festivals de màgia d’arreu de l’Estat, celebra aquest any la seva 21a edició amb una programació adaptada a les circumstàncies actuals sense renunciar a les propostes innovadores i de qualitat. Malgrat les adversitats, l’organització segueix apostant per impulsar un festival de prestigi que compta amb mags, magues i artistes tan locals com internacionals que posaran l’accent en diferents disciplines del món de l’il·lusionisme.

Aquest migdia ha tingut lloc la presentació de la programació en un roda de premsa, presencial i telemàtica, al Teatre Zorrilla de Badalona amb l’assistència de la regidora de l’Àrea de Cultura, Educació i Joventut de l’Ajuntament de Badalona, Amanda Feria, el gerent de Badalona Cultura, Eduard Pericas, i el director del Festival, Enric Magoo.

El Festival s’inaugurarà el dissabte 13 de febrer al Teatre Margarida Xirgu amb la Gala “Màgia Hu- mor”, consolidat en edicions anteriors com a format de nit cabaretera i de màgia clandestina. Enguany anirà a càrrec del televisiu Jandro, el memorable ex-col·laborador del programa El Hormiguero que torna al festival una edició més. L’acompanyarà el gallec Xulio Merino, un dels nous representants de la màgia actual que extreu l’autèntica essència de la màgia a partir de les coses més absurdes, convertint les seves accions en autèntics miracles. Tot plegat, presentat per l’actor i humorista Dani Pérez, mestre de la comèdia amb 25 anys de trajectòria i referent en el món del monòleg barcelonès.

El diumenge 21 de febrer al mateix Teatre Margarida Xirgu, el mag Txema Muñoz, punter en propostes infantils, meravellarà als petits de la casa amb el seu espectacle The Postman, amb el qual ha estat premiat en diversos països del món. Amb una escenografia extremadament cuidada, The Postman és un espectacle en circuit que explica la història d’un carter i del misteri d’un paquet sense destinatari. Una aventura màgica i fantàstica amb objectes que provoquen situacions màgiques i inexplicables i un final sorprenent.

Entre el 26 i el 28 de febrer al Teatre Zorrilla, se celebrarà la Gala Internacional de Màgia XXI Memorial Li-Chang on actuaran artistes de gran renom que presentaran els seus espectacles d’èxit internacional. Entre les propostes, destaca la portuguesa Solange Kardinaly, especialitzada en canvis ràpids de vestuari, una disciplina poc vista dins el món de la màgia. Kardinaly, presenta un show espectacular que ha recorregut el planeta recollint una gran quantitat de guardons. Per altra banda, des d’Itàlia arriben Marco Zoppi & Rolanda que ompliran el teatre de bombolles màgiques. Rubén Vilagrand (Úbeda), Premi Nacional de Màgia, oferirà una magistral interpretació d’un espectacle únic i modern que combina mímica, màgia i comèdia i el canari Héctor Mancha (guardonat amb el premi mundial de màgia FISM 2015) ens deixarà sense paraules amb una de les especialitats més difícils de l’il·lusionisme, la manipulació.

La Gala Internacional també comptarà amb el millor talent de casa nostra gràcies al Mag Edgard, que presenta un espectacle on la teatralitat es barreja amb sorprenents i innovadores il·lusions que provoquen un fort impacte al públic. L’original posada en escena, amb un estil molt Tim Burton, el va fer guanyador del programa de màgia de TV1 Pura màgia i del 1r Premi Nacional de Màgia en la modalitat de grans il·lusions. I tot aquest repertori màgic estarà presentat per Karim, l’innovador mag asturià i monologuista que porta més de 20 anys trepitjant escenaris amb tot el seu carisma i simpatia. A la gala de diumenge 28 de febrer a la tarda es lliurarà el Premi Li-Chang a aquell/a mag/a que obtingui el reconeixement per part del públic assistent a les gales a través d’un sistema telemàtic de votació popular.

El Festival clourà el 7 de març al Teatre Blas Infante amb la tradicional Gala Solidària de Màgia, la qual oferirà al públic la possibilitat de conèixer el talent de la nova cantera de joves mags de Catalunya i els seus innovadors espectacles. Presentada pel Mag Caru, la Gala Solidària comptarà amb el Mag Rovi, Roger Sala ( Premi Jove Li-Chang 2020), Doble A i Dídac. La recaptació de la gala es destinarà al projecte Solidarimàgia, una iniciativa que acosta la màgia a tothom i a tot arreu. Amb l’edició d’enguany, el projecte podrà organitzar espectacles i tallers de màgia per a diversos col·lectius en centres de menors no acompanyats, centres d’acollida de persones sense sostre, presons i geriàtrics.

El Festival Internacional de Màgia de Badalona està organitzat per l’empresa municipal Badalona Cultura i en duu la seva direcció artística el mag professional badaloní Enric Magoo.

Menció honorífica

La menció honorífica dins del Memorial Li- Chang es concedeix a una personalitat o empresa del món de la màgia en reconeixement a la seva carrera artística i trajectòria professional. Enguany, el premi que es lliurarà públicament durant la Gala Internacional, recau sobre Josep Mª Llácer Sánchez, reconegut il·lusionista i propietari de la botiga de màgia més gran de tot Europa. Llácer acumula una trajectòria de més de 60 anys de dedicació al món de l’il·lusionisme i regenta la seva botiga de màgia a Barcelona des de fa més de 47 anys

Badalona, 4 de febrer de 2021

twitter @AjBadalona