Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Rubén Guijarro, nou alcalde de Badalona

08/11/2021 ::    

La moció de censura s’ha aprovat amb els vots favorables dels regidors i regidores del PSC, Guanyem Badalona en Comú, ERC, Badalona En Comú Podem i Junts per Catalunya

El nou batlle assegura que el Govern municipal treballarà de forma incansable per aconseguir una ciutat més neta, més cívica, més segura i que no deixi ningú enrere

Rubén Guijarro ha estat escollit alcalde de Badalona en el decurs de la sessió extraordinària del Ple celebrada aquest dilluns 8 de novembre al Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN) després d’aprovar-se la moció de censura presentada pel candidat del grup municipal socialista amb el suport dels regidors i regidores del PSC, Guanyem Badalona en Comú, ERC-Avancem-MES, Badalona En Comú Podem i Junts per Catalunya. La moció de censura ha obtingut 16 vots favorables dels regidors i regidores dels grups municipals que van presentar la moció i 11 vots en contra corresponents al grup municipal del Partit Popular.

Recordem que el Ple de l’Ajuntament de Badalona el formen 27 regidors i regidores i que la majoria absoluta ha de comptar amb el suport d’un mínim de 14 membres del consistori.

En la seva primera intervenció en el Ple, com a candidat a l’Alcaldia, Rubén Guijarro, ha assegurat que “als 16 regidors i regidores que hem decidit donar un pas al davant i presentar una moció de censura a les mentides i l’escàndol ens ha unit el compromís de restablir l’exemplaritat de les seves institucions i de retornar a tots els ciutadans i ciutadanes el sentiment d’orgull de ciutat”. En aquest primer discurs abans de sotmetre a votació la moció de censura, Guijarro ha afegit que “davant de la crisi institucional més greu de la nostra història, que té com a únic responsable a l'alcalde sortint, els 16 regidors i regidores, signem aquesta proposta democràtica que possibilitarà un nou govern, perquè ens estimem Badalona, perquè som demòcrates, perquè no ens resignem i perquè no volem ser còmplices de la corrupció i la mentida”.

Posteriorment, un cop ja ha estat proclamat alcalde de Badalona, el nou batlle ha iniciat el seu discurs amb un agraïment als 16 regidors i regidores que han votat a favor de la proposta de moció de censura i que han “deixat de banda interessos personals i partidistes i prioritzat els interessos de la ciutat”.

Guijarro ha destacat que comença una nova etapa que portarà el canvi que Badalona mereix. ”És el moment de recuperar la dignitat i l’orgull de la ciutat. Lideraré un govern que treballi de forma incansable per aconseguir una ciutat més neta, més cívica, més segura i que no deixi ningú enrere. És imprescindible restablir la normalitat política i de gestió que ens permeti projectar la ciutat que estimem cap al futur amb optimisme”, ha afegit.

El nou alcalde de Badalona ha posat de relleu que l’estabilitat institucional és imprescindible per impulsar projectes transformadors, de valor afegit, de mirada llarga i d’ampli abast. En el seu discurs ha subratllat que liderarà “un govern que treballarà de forma incansable per eliminar desigualtats socials” i ha assegurat que mobilitzaran “tots els recursos i esforços possibles que fomentin la convivència ciutadana i la cohesió social. No deixarem ningú enrere. No defallirem, som molt conscients de les difícils circumstàncies socials i econòmiques que estem vivint. Estarem al costat dels ciutadans i ciutadanes. Dels treballadors i treballadores que pitjor ho estan passant”.

En la part final del discurs, el nou alcalde ha fet referència a alguns dels compromisos assumits pel nou Govern. Ha explicat que ens els pròxims 18 mesos hi haurà un nou contracte de neteja que permetrà “gaudir d’una ciutat més neta on els ciutadans se sentin orgullosos de viure”. “Volem una ciutat amb uns equipaments públics moderns i un servei de manteniment eficient” ha assenyalat. També ha anunciat que el nou Govern està compromès “amb una ciutat segura, protectora, amb un model policial del segle XXI posant tota la tecnologia al servei de la protecció de tots i totes per prevenir, detectar i predir els futurs incidents i fets delictius”. “Lideraré el Govern que tornarà la dignitat, l’exemplaritat i l’estabilitat a les nostres institucions”, ha conclòs.

Breu biografia del nou alcalde, Rubén Guijarro

Nascut a Barcelona l'any 1982. Criat al barri de Llefià. Especialista del segment d'empresa en una entitat bancària, és llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Pompeu Fabra i Màster en Lideratge per a la Gestió Pública per la UAB. És professor del Màster en Gestió de la Comunicació Política i Electoral de la UAB. En l'actualitat estudia Criminologia. Parla anglès i té nocions de francès.

Regidor de l'Ajuntament de Badalona des del 2015. Des de juny de 2018 fins al maig de 2020 va ser tercer tinent d'alcalde i regidor de l'Àmbit de Govern i Territori. Actualment és diputat adjunt a Recursos Humans a la Diputació de Barcelona i membre de la junta de govern.

Vinculat al teixit associatiu llefianenc, ha estat jugador, entrenador i directiu de la UB Llefià. Apassionat de la lectura, les sèries de televisió i l'esport, ha participat en el programa radiofònic Mucha Chempions d'Ona Mar FM que promou l'entitat juvenil Projecte9 de la qual és membre.

Entusiasta de la informació i usuari de noves tecnologies i xarxes socials, el seu compromís polític i social sorgeix amb les manifestacions i mobilitzacions contra la Guerra d'Iraq.

Adjuntem un document amb el discurs íntegre pronunciat pel nou alcalde.

Badalona, 8 de novembre de 2021

twitter @AjBadalona