Aquest dimarts s’ha celebrat la sessió ordinària del mes de juliol per via telemàtica
Declaració institucional de l'Ajuntament de Badalona per a recolzar el Club Nàutic Bétulo i les seves instal·lacions davant la interpretació de l'actual normativa costera
El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 27 de juliol la Declaració institucional de l'Ajuntament de Badalona per a recolzar el Club Nàutic Bétulo i les seves instal·lacions davant la interpretació de l'actual normativa costera. La declaració és la següent:
L’Ajuntament de Badalona, per Acord de Plenari de 30 d'abril de 2019, ja va aprovar la declaració de BE CULTURAL D’INTERÈS LOCAL (BCIL) les activitats que realitza el CLUB NÀUTIC BÉTULO a l’emplaçament que gaudeix principalment en concessió administrativa enfront al passeig marítim de Badalona. La justificació de tal acord, com ja es va manifestar expressament, es trobava en l'interès municipal en les activitats de promoció i pràctica de l’esport Nàutic, en les seves diferents modalitats (vela, rem, submarinisme, natació, caiac, motonàutica i d’altres), sobretot relacionat amb la vela lleugera, que té una transcendència de primer nivell al municipi.
Nogensmenys les instal·lacions per a la pràctica de l'activitat nàutica i l'esport de vela requereixen d'uns espais adequats que permetin el desenvolupament de la pràctica esportiva nàutica d'una manera segura, accessible i adequada; i una interpretació excessivament rigorosa de la normativa costanera impedirà la satisfacció d’aquestes necessitats. I és que els equipaments esportius han de complir amb les normatives bàsiques d'habitabilitat, salubritat i accessibilitat, preveient espais de dimensions suficients i amb recorreguts i instal·lacions adaptades i accessibles.
Aquests requisits els acompleixes les actuals instal·lacions del CLUB; permetent el desenvolupament d’activitats nàutiques, corresponentment federades i en ple funcionament, que ofereixen als seus socis i al municipi un servei integral d'accés a la pràctica d'activitats nàutic-esportives i de vela de caràcter més popular. Responent a un model de club esportiu que potencia una cultura associativa amb gran transcendència social i que promou tota mena d'activitats nàutiques impossibles de practicar en un altre tipus d'instal·lacions i l'oportunitat d'accés a la mar per part de joves i adults.
En aquesta pràctica, els esportistes del Club han estat distingits amb nombrosos reconeixements i premis: en els dos darrers exercicis (per fer referència als esdeveniments més recents) destaquen les següents competicions i fites assolides:
• REM INDOR
6a lliga catalana Interclubs de Rem Indor, en que membres del CNB varen participar en cinc categories, aconseguint cinc medalles; a més, el CNB va assolir la segona posició a nivell del clubs catalans
• REM Modalitat BATEL
1a regata de Lliga Batel, on el CNB va participar en tres categories, obtenint la segona posició en una d’elles.
• REM Modalitat LLAÜT DEL MEDITERRANI
1a regata de lliga de llaüt del mediterrani, on el CNB va participar en dues categories, obtenint la 3a posició en una i la 4a en l’altra.
2a regata de lliga de llaüt del mediterrani, on el CNB va participar en dues categories, obtenint la 3a posició en una i la 2a en l’altra.
• PADDLE SURF
Curses de Paddle: VI Race Empuriabrava 16/7/2020 (amb cinc participants del CNB); III SUP Race Badalona 23/9/2020 (amb quatre participants del CNB); i la Sup Race Garraf 4/10/2020 (amb tres participants del CNB). Obtenint en aquestes curses la 1ª posició en categoria Elit.
• VELA
Curses de Vela: Regata Europa Cup (Trofeig TO BE) Roses-2020, MODALITAT CLASSE OLÍMPICA VELA ILCA, on participants del CNB varen obtenir la 2a i 3a plaça en Radial i també la 2a i 3a plaça en Standard. A nivell de resultats en les competicions de Vela pot posar-se en relleu l’assoliment de nombrosos èxits: l’esportista AITOR BARRENECHEA ha assolit la 11a posició en el Campionat d’España, la 4a en el campionat d’Europa, i la 13a en l’Apprentice Campionatd e Catalunya; l’esportista ORIOL MARRON ha assolit la 4a posició en la regata Màster de l’Escala, la 10a e l’europeu Màster, la 3a en l’euromaster de Calella, i la 9a en classe Standard màster campionat d’Espanya; i l’esportista JOSEP ANTON VIOLAN ha assolit la 4a posició en el campionat d’Espanya 2019; l’esportista ALFREDO VAZQUEZ va assolir la 2ª posició en el Campionat d’Espanya 20202 en classe Màster.
• WINDSURF:
Campionat d’Espanya 2020, modalitat Slalom i Onades: Joaquim Rodés obté la 1ª posició i Marius Solà obté la 4ª posició.
Campionat d’Espanya 2021, El jove badaloní Jan Sapé s’emportava pel club la medalla de bronze en categoria juvenil. Aquest és el seu segon any competint.
Els resultats obtinguts reafirmen a Badalona i al Club Nàutic Bétulo en el panorama nacional del windsurf. Dels 6 esportistes del club participants en aquesta ocasió, 4 estan en el top ten nacional de la categoria màster i gran màster, fet que esdevé un valor afegit a més a més de les medalles obtingudes. Són aquests resultats, la seva trajectòria i el seu entrenament el que els fa ser un referent per als més joves del club, aportant a la secció tot el coneixement i experiència per continuar creixent i fer créixer a la nova generació d’esportistes d’aquesta modalitat i sumant experiència per a futures competicions nacionals i internacionals.
Esportistes pertanyents al CNB han participat també en altres competicions estatals i esdeveniments internacionals, amb resultats força meritoris. A destacar:
• l’Stand Up Paddle 2020 (la representant del CNB va aconseguir la 3a posició)
• Copa del Mon de Windsurf Olas PWA 2019
• Campionat del Mon Stand Up Paddle 2019
• Campionat d’Espanya de Windsurf 2021 (Roses), on el CNB guanya dos bronzes i es proclama campió màster i gran màster
• Copa d’Espanya de Windsurf 2021 (Murcia), Jan Sapé obté la 2ª posició en categoria Juvenil.
• Regata Up Paddle VI Race Empuriabrava 16 juliol 2020, Elisabet Llargués obté la 1a posició en categoria lit
CNB ha organitzat i patrocinat diferents esdeveniments esportius; com el XVII Campionat de Catalunya de Ral·lis de motos aquàtiques, categoria biplaces, que es va celebrar el 26 de setembre de 2020.
A part de l’activitat de participació en esdeveniments esportius, i l’organització dels descrits, el CNB també ha desenvolupat activitat formativa i de lleure en la pràctica d’aquests esports, organitzant cursos de formació, d’iniciació i perfeccionament, casals d’estiu en els que participen escoles i instituts de la localitat, alguns d’ells sota el paraigua de l’organització municipal.
En aquest sentit, a través de l’escola nàutica (gestionada per Anywhere Water Sports) ha realitzat nombroses activitats; malgrat els efectes de la pandèmia sanitària, seguint sempre les instruccions i recomanacions de les autoritats competents, ha realitzat les dues darreres temporades nombroses activitats: casals d’estiu, lloguers, cursos, equips multi-activitats caps de setmana, escoles, equip de windsuf; amb uns índex de participació destacats (658 pax la temporada 2019-2020; i 1976 pax la temprada 2020/2021).
També ha organitzat cursos i esdeveniments de lleure: esplai, cursos de vela, cursos de windsurf, esplai P3/P4/P5, cursos de caiacs, cursos de surf, cursos de paddle surf, cursos de natació, cursos de windsurf de 2 h, batejos de mar (tot això durant l’any 2019 ha suposat una participació de 3.367 persones
.
A més desenvolupa activitats de foment de la pràctica esportiva com l’oferiment de determinades activitats gratuïtes, de les que en són exemple les referents a períodes d’entrenament gratuïts per a joves entre 13 i 25 anys.
Tot això converteix el Club Nàutic Bétulo en un Club obert, que permet el gaudi de les seves instal·lacions no només als membres del Club, sinó a tots els que participen de les activitats que s’hi organitzen, que no es restringeixen exclusivament als associats. Cosa la qual afavoreix la penetració del Club en el teixit associatiu de la localitat i catapulta a un alt nivell la seva transcendència en la valoració dels interessos públics que es veuen satisfets notablement.
Però és de destacar, a més, que el Club intervé en el foment i promoció d’activitats d’interès local, com festes i esdeveniments; i a més, dona suport als serveis de salvament i socorrisme que cada estiu s’organitza a la platja; ja que aquest servei fa us de les instal·lacions del Club per dipòsit i custòdia de materials que altrament caldria dipositar en localitzacions allunyades al lloc de prestació del servei.
Tot això comporta que cap de les instal·lacions del Club, ni tant sols la piscina, queda reservat a l’ús exclusiu dels socis; a la piscina s’organitzen activitats formatives i de perfeccionament en que hi pot participar tothom, i fins i tot el Club l’ha posat a disposició de l’Ajuntament per si és del seu interès la organització d’alguna activitat de caràcter social o d’esbarjo dirigit a col·lectius amb necessitats especials.
Per això es pot afirmar que les instal·lacions del Club Nàutic Bétulo realitzen un servei local del màxim interès.
Així mateix, volem remarcar que la declaració de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) que es va aprovar en plenari, si bé prenia en especial consideració les activitats del Club, que es consideraven del màxim interès, evidentment no es podrien mantenir si no es disposessin de les instal·lacions concedides; en aquest sentit, la pèrdua del dret a l’ocupació de l’espai significaria necessàriament la desaparició de l’activitat, amb el greu perjudici que això significarà a l’interès públic local.
És per aquests motius que tots els Grups Municipals de l’Ajuntament de Badalona reunits en Ple ACORDEN recolzar el Club Nàutic Bétulo i les seves instal·lacions davant la interpretació de l’actual normativa costanera.
Modificació puntual de les Normes Urbanístiques del PGM per a la supressió de barreres arquitectòniques en edificis existents en l’àmbit del municipi de Badalona
El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 27 de juliol la verificació del Text Refós de la modificació puntual de les Normes Urbanístiques del PGM per a la supressió de barreres arquitectòniques en edificis existents en l’àmbit del municipi de Badalona.
La necessitat d’aquesta modificació puntual de les normes es justifica per l’obligatorietat de resoldre els problemes d’accessibilitat a tots els llocs i edificis segons disposen les normatives vigents per tal que tots els edificis existents en l’àmbit municipal de Badalona puguin adaptar-se a les exigències mínimes d’un nivell de confort i d’habitabilitat que, d’altra banda, legalment ja és obligatori.
Aquesta modificació amplia les possibilitats d’incloure elements de comunicació vertical en espais que, segons la seva normativa vigent, no són edificables: patis, espais lliures, i altres superfícies no edificables de les parcel·les privades per garantir el compliment de la supressió de barreres arquitectòniques.
La modificació puntual de les normes del PGM abasta només l’àmbit de Badalona i es formula per iniciativa de l’Ajuntament de Badalona. Es proposen els canvis necessaris en les Normes Urbanístiques del Pla general metropolità que permetin assolir les condicions adequades i normativament actualitzades en matèria d’accessibilitat i barreres arquitectòniques exclusivament aplicables al municipi de Badalona.
La Modificació s’efectua als articles 223 i 228 de la Secció 1a de les Normes Urbanístiques, precisament, perquè serà aplicable a tots els tipus d’ordenació, ja sigui alineació a vial, volumetria específica o edificació aïllada. Aplicable, per tant, als paràmetres comuns de tots els tipus d’ordenació i totes les claus urbanístiques. A l’article 223, s’afegeix als elements tècnics dels edificis els elements de comunicació vertical, que després s’especificarà la seva regulació en l’article 228, permetent la modificació o inclusió de nous elements de comunicació vertical en l’espai no edificable de les parcel·les.
El dictamen ha estat aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals.
Suspensió de l’atorgament de llicències, admissió de comunicats i altres títols connexes per a l’exercici de les activitats relatives als jocs d’atzar
El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 27 de juliol la suspensió de l’atorgament de llicències, admissió de comunicats i altres títols connexes per a l’exercici de les activitats relatives als jocs d’atzar.
L’Ajuntament de Badalona vol regular la implantació dels locals de joc i apostes de la ciutat per preservar la salut de la ciutadania i evitar els problemes que poden generar. Aquesta és una nova línia de treball que s’inicia per fer front al trastorn del joc i els danys relacionats amb el joc i apostes, tenint en compte l’impacte negatiu i les conseqüències socials que tenen per la població, especialment entre les persones més joves.
L’àmbit de regulació que es vol abastar és tot el municipi de Badalona. Per fer efectiva la intervenció en aquest àmbit és necessari la limitació i ordenació dels establiments de joc on es realitzen apostes a la ciutat i es proposa fer-ho possible a través del planejament urbanístic. Les opcions de regulació són:
– A través de la modificació del planejament general (de les normes urbanístiques del Pla general metropolità a Badalona)
– A través del planejament deriva (aprovació d’un pla especial de regulació d’aquests usos).
S’haurà d’estudiar quina és la figura de planejament adient però en qualsevol cas, haurà de versar, com a mínim, sobre:
– La modulació dels límits permesos de l’activitat
– Les condicions de compatibilitat amb altres usos confrontants
– La seva relació amb la proximitat a la residència o altres activitats amb incompatibilitats.
Mentre es procedeix a aquest estudi del planejament i per assegurar la seva eficàcia, es necessari i es proposa aprovar la suspensió, pel termini d’un any, de les llicències, admissió de comunicats per a l’exercici de les activitats relatives als jocs d’atzar (com a bingos, casinos, sales de joc, locals d’apostes), així com de títols habilitants per fer obres destinades a l’obertura o ampliació de locals o edificacions, d’instal·lació o ampliació d’activitats i usos i d’altres autoritzacions municipals connexes per a la implantació de les activitats de jocs d’atzar.
Un cop aprovat l’acord pel ple municipal, es publicarà en el BOPB i entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació.
El dictamen ha estat aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals.
Canvi de denominació d’espais públics a Badalona
El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 27 de juliol el canvi de denominació de dos espais públics a Badalona.
En data de 12 de juliol de 2021 va tenir lloc la reunió, en sessió ordinària i urgent, de la Comissió del Nomenclàtor Municipal que va acordar per unanimitat el següent:
– Aprovar donar el nom Institut Escola Turó d'en Caritg a l’actual Institut Escola de Badalona situada a l’avinguda del Marquès de Sant Mori, núm. 251-279, d’acord amb la petició efectuada pel departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya atès el resultat en el procés participatiu que s’ha dut a terme al centre escolar.
– Aprovar donar el nom de Pavelló Municipal Casagemes-Albert Esteve, a l’actual Pavelló Municipal Casagemes situat entre els carrers d’Antoni Maura, núm. 1-5, el de Santiago Rusiñol, núm. 136-140 i la plaça de Casagemes, núm. 12.
L’aprovació inclou el procés d’informació pública per fer al·legacions. Un cop superat, s’haurà de comunicar el text íntegre de la resolució definitiva al Departament d’Infraestructures i Manteniment perquè faci col·locar els rètols necessaris als espais públics amb nova denominació o canvis i comunicar-los, també, als registradors de la propietat de Badalona, al cap de Correus de Badalona, a l’Institut Cartogràfic de Catalunya, a totes les àrees municipals, a totes les ofi-cines municipals de districte, als departaments del Plànol de la Ciutat, de Llicències d’Obres, de Llicències d’Activitats, d’Atenció Ciutadana i d’Informàtica i TIC.
El dictamen ha estat aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals.
Donar compte al Ple de la Resolució de l’Alcalde de data 22 de juny de 2021, mitjançant la qual es crea la Comissió de planificació de futures inversions de la ciutat
En la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Badalona celebrada el dimarts 27 de juliol es va donar compte al Ple de la Resolució de l’Alcalde de data 22 de juny de 2021, en relació a la creació de la Comissió de Planificació de les Futures Inversions de la ciutat de Badalona.
En data 11 de juny de 2021 va tenir entrada per registre General la sol·licitud del Grup municipal PSC de creació d’una Mesa de Planificació de Futures Inversions de la ciutat, la qual ja havia estat anunciada en la sessió del Ple de caràcter extraordinari que va tenir lloc el dia 8 de juny d’enguany.
Davant aquesta sol·licitud, des de l’equip de govern es considera que és necessari disposar d’un espai obert de debat i de planificació de les futures inversions de la ciutat, amb l’objectiu de projectar i establir les estratègies per donar cobertura de manera eficient a les necessitats de la ciutat.
En aquest sentit, l’objecte d’aquesta comissió de Planificació de les Futures Inversions de Badalona és estudiar, debatre i deliberar com promoure la sostenibilitat econòmica, mediambiental i social de les infraestructures i dels béns i equipaments públics; la modernització tecnològica i l’eficiència en la utilització dels recursos; un espai públic inclusiu i que contribueixi a la qualitat de vida i a la salut de les persones; una mobilitat segura i sostenible, i tot aquell conjunt d’actuacions relatives a inversions vinculades amb l’acció climàtica tant des del punt de vista de la mitigació dels efectes del canvi climàtic com per a promoure els entorns naturals i la biodiversitat, entre d’altres.
Els membres de la referida Comissió de Treball són els següents:
• President: L’alcalde
• Vicepresident: Regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat.
• Vocals:
– Un representant de cada grup municipal representat en el Ple de l’Ajuntament de Badalona
– El Director de l’Àrea d’Urbanisme
– Un representant de les associacions de veïns.
– Un representant del teixit productiu de la ciutat.
– Un representant de les organitzacions sindicals.
• Secretari/-ària: Emma Garrido Reyes
Revisió anual del Padró Municipal d’Habitants amb referència a l’1 de gener de 2021
El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 27 de juliol la revisió anual del Padró Municipal d’Habitants amb referència a l’1 de gener de 2021.
L’aprovació inclou el Resum numèric general municipal d’Habitants de Badalona per al període comprès entre l’1 de gener de 2020 i 31 de desembre de 2020 i el Resum numèric municipal consolidat d’Habitants de Badalona amb referència a l’1 de gener de 2021, dels quals es dedueix que la Població de la ciutat de Badalona a 1 de gener de 2021 és de 223.469 habitants.
El dictamen ha estat aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals.
Aprovació de les festes locals a Badalona per a l’any 2022
El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 27 de juliol les festes locals a Badalona per a l’any 2022
Es va aprovar, com a festes locals a Badalona per a l’any 2022, els dies següents:
• Dilluns, 28 de febrer
• Dimecres, 11 de maig, Sant Anastasi
El dictamen ha estat aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals.
Adhesió de l'Ajuntament de Badalona a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona
El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 27 de juliol l’adhesió de l'Ajuntament de Badalona a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona.
Amb aquesta adhesió es vol donar suport i reforçar els processos que s’esdevenen a escala local per a la transició a un model de major sobirania alimentària, que enforteixi la resiliència d’un sistema alimentari més just, segur, sostenible i saludable, format per criteris socials, ecològics i de proximitat.
La formalització de l’adhesió acordada suposa la vinculació de l’Ajuntament amb els principis, valors i objectius continguts en el Pacte de Milà de Polítiques Alimentàries Urbanes en una aproximació territorial integrada i la voluntat de col·laboració en el bon desenvolupament de les activitats associades a la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.
El dictamen ha estat aprovat amb el vot favorables del Grup Municipal del Partit Popular. Els Grups Municipals Socialista, Guanyem Badalona en Comú, ERC-Avancem, Badalona en Comú Podem i Junts per Catalunya s’han abstingut.
Aprovació provisional de les Bases específiques que regiran la convocatòria de subvencions de l’Ajuntament de Badalona a entitats que realitzin activitats o programes en l'àmbit d’educació, participació ciutadana, cultura cooperació, Esports, Joventut, feminismes, serveis socials, gent gran, convivència, salut i comerç, durant l’exercici 2021
El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat provisionalment en la sessió ordinària celebrada el dimarts 27 de juliol les Bases específiques que regiran la convocatòria de subvencions de l’Ajuntament de Badalona a entitats que realitzin activitats o programes en l'àmbit d’educació, participació ciutadana, cultura cooperació, Esports, Joventut, feminismes, serveis socials, gent gran, convivència, salut i comerç, durant l’exercici 2021.
L’objecte d’aquestes Bases específiques és regular els criteris i el procediment de concessió de subvencions per part de l’Ajuntament de Badalona destinades a entitats que duguin a terme actuacions o programes d’utilitat pública o interès social per al municipi de Badalona, que complementin o supleixin la competència municipal o siguin d’interès local i que tinguin caràcter educatiu, participatiu, cultural, de cooperació, esportiu, juvenils, referents a feminisme, a serveis socials, a gent gran, a convivència, a salut i a comerç.
Les partides destinades a aquestes subvencions tenen els següents imports:
SUBVENCIONS |
IMPORT |
Educació |
207.000,00 |
Participació |
163.000,00 |
Acció Cultural |
58.000,00 |
Cooperació |
77.000,00 |
Esports |
115.000,00 |
Joventut |
29.000,00 |
Feminismes i Polítiques LGTBIQ+ |
20.000,00 |
Serveis Socials |
500.000,00 |
Gent Gran |
30.000,00 |
Convivència |
67.000,00 |
Salut |
80.000,00 |
Comerç |
20.000,00 |
El dictamen ha estat aprovat amb els vots favorables del Grups Municipals del Partit Popular i Socialista. Els Grups Muncipals Guanyem Badalona en Comú, ERC-Avancem, Badalona en Comú Podem i Junts per Catalunya s’han abstingut.
Moció per demanar al govern municipal que habiliti el servei de bany adaptat acompanyat a les platges de Badalona per aquesta temporada d’estiu
El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 27 de juliol una moció per demanar al govern municipal que habiliti el servei de bany adaptat acompanyat a les platges de Badalona per aquesta temporada d’estiu.
La moció proposa els següents acords:
PRIMER.- Demanar al govern municipal que habiliti de forma immediata el servei d’acompanyament a l’aigua als punts de bany adaptat que ja haurien d’estar en funcionament, tot adaptant-los als protocols de seguretat necessaris per prevenir contagis per Covid 19.
SEGON.- Demanar al govern municipal que de forma immediata habiliti més plataformes d’accés a l’aigua a les platges de Badalona tal i com es va comprometre fa més d’un any a aquest mateix ple i fa mesos enrere amb la mateixa plataforma DSI.
TERCER-. Demanar al govern municipal que obri de forma immediata els dos mòduls d’assistència al bany.
QUART-. Demanar al govern municipal Més control “in situ” del servei i del rigorós compliments tots els compromisos del contracte per part dels inspectors o tècnics municipals tant per aquesta temporada com per les següents.
CINQUÈ-. Demanar al govern municipal més difusió del servei, amb un mínim de 4 cops al dia a través dels sistemes de megafonia de les platges i de la web municipal.
SISÈ-. Demanar al govern municipal més col·laboració amb l’AMB per la necessitat de tenir més passeres ara ran de mar i pèrgoles per l'espera del servei al costat de cada mòdul vestidor.
SETÈ-. Demanar al govern municipal que tingui en compte en la planificació del servei de les properes la participació de usuaris i entitats amb l’objectiu de millorar la qualitat del servei i detectar amb antelació problemes o incomoditats.
VUITÈ-. Demanar al govern municipal l’ampliació del pressupost de bany assistit per poder complir amb l’ACCESSIBILITAT UNIVERSAL
NOVÈ-. Donar trasllat d’aquest acord a la Plataforma Deixem de ser Invisibles de Badalona i a la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Badalona.
La moció ha estat aprovada amb el vot favorable tots els Grups Municipals.
Moció de suport al dret a morir dignament
El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 27 de juliol una moció de suport al dret de morir dignament.
La moció proposa els següents acords:
PRIMER.- Afirmar que la llibertat de la persona no s’ha de perdre en cap moment de la vida, ni tampoc en el procés final que ens porta a la mort.
SEGON.- Donar suport, defensar i divulgar el dret de les persones a ser assistides al final de la vida segons els desigs expressats en la seva Declaració de Voluntats Anticipades (DVA).
TERCER.- Demanar al Parlament legislar per oferir a la ciutadania la possibilitat de signar el DVA davant d’un funcionari públic municipal i demanar al Govern la simplificació del tràmit del DVA en els centres de la seva competència.
QUART.- Continuar reforçant l’assistència de Programes d’Atenció Domiciliària i Equips de Suport (PADES) 24 hores al dia i 7 dies a la setmana, amb la qualitat del servei que s’està donant en l’actualitat, així com reforçar i millorar els Serveis de pal·liatius domiciliaris al municipi amb l’augment de servei d’atenció a domicili (SAD), en cas que sigui necessari, per a les persones ateses pels equips de PADES.
CINQUÈ.- Donar suport a les lleis sobre l'eutanàsia i el dret a morir dignament que puguin ser aprovades pel Congrés de Diputats i demanar al Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat el seu ràpid desplegament en allò que sigui de la seva competència, així com la màxima difusió entre professionals i ciutadania i la promoció del Document de Voluntats Anticipades.
SISÈ.- Instar el Govern a complir al més aviat possible amb els acords del Parlament recollits a la Moció 91/XI de 26 de gener de 2017 sobre el dret a morir dignament (BOPC 316 de 30 de gener).
SETÈ.- Dotar d’informació i formació específica als treballadors i treballadores municipals, en particular als dels serveis socials, centres culturals, Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC), centres municipals de salut, policia municipal, residències, centres de dia, assistència a domicili, etc. sobre els drets de la ciutadania al final de la vida i el DVA.
VUITÈ.- Promoure la sensibilització i la reflexió entorn al dret a la mort digna amb la col·laboració de l’Associació DMD Catalunya (DMD-Cat) en els entorns que es consideri adients com centres educatius o altres entitats.
NOVÈ.- Establir canals de coordinació amb l’associació DMD-Cat amb l’Ajuntament, pel desenvolupament d’estratègies específiques a nivell municipal per tal de promoure el coneixement, la informació i la formació de la ciutadania.
DESÈ.- Promoure la difusió d’aquesta moció a través dels canals de comunicació de l’Ajuntament de Badalona. L’Ajuntament podrà editar també material propi amb l’assessorament de DMD-Cat.
ONZÈ.- Donar trasllat d’aquest acord a l’Associació pel Dret a Morir Dignament, a l’ACM, a la FMC, al Parlament, al Govern, al Congrés de Diputats i als mitjans de comunicació locals.
La moció ha estat aprovada amb els vots favorables del grup municipal de Junts per Catalunya, Badalona en Comú Podem, ERC-Avancem, Guanyem Badalona en Comú i PSC. El grup municipal del Partit Popular ha votat en contra.
Moció en defensa de la Festa Major de Badalona
El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 27 de juliol una moció en defensa de la Festa Major de Badalona
La moció proposa els següents acords:
PRIMER- El govern municipal treballarà proactivament amb els actors de la festa i els grups municipals per garantir els actes tradicionals de les Festa Major d’enguany complint els requisits i formats que indiqui el PROCICAT.
SEGON- L’Ajuntament de Badalona renova el seu compromís inequívoc amb la Festa Major com a patrimoni immaterial i cultural de la ciutat, garantint la seva celebració i treballant per la seva continuïtat en el futur.
TERCER- Les decisions referents a la Festa Major es prendran sempre amb consens entre el govern municipal, els grups polítics municipals amb representació al Ple i els diferents actors de la festa.
La moció ha estat aprovada amb els vots favorables del grup municipal de Junts per Catalunya, Badalona en Comú Podem, ERC-Avancem, Guanyem Badalona en Comú i amb l’abstenció del grups municipals del PP i el PSC.
Moció per demanar el restabliment de l'activitat sanitària als centres d'atenció primària de Catalunya
El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 27 de juliol una moció per demanar el restabliment de l'activitat sanitària als centres d'atenció primària de Catalunya.
La moció proposa els següents acords:
1. Instar el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (ICS i BSA) a l’obertura de tots els CAP i consultoris locals que s’han tancat totalment o parcialment i recuperar els serveis, professionals sanitaris i especialistes perduts durant la crisi sanitària.
2. Instar el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (ICS i BSA) a destinar els recursos necessaris a l’Atenció Primària per a fer front a les noves necessitats derivades de la pandèmia i recuperar la visita presencial amb el professional de referència.
3. Instar el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (ICS i BSA) que es recuperin els recursos econòmics i de professionals perduts durant les retallades dels anys 2010 i posteriors i garantir el 25% del pressupost de Salut per a l’Atenció Primària.
4. Instar les conselleries de Salut i de Drets Socials a millorar la coordinació interna dels serveis de salut amb els serveis socials per tal d’impulsar la integració social i sanitària en l’atenció a la dependència i garantir el dret de les persones que viuen en centres residencials a l’atenció sanitària pública.
5. Instar l’elaboració d’un Pacte Nacional per la Salut en defensa d'un sistema de salut públic, universal, equitatiu i de qualitat, consensuat amb tots els agents implicats, que estableixi la salut pública i l'atenció primària els pilars fonamentals de la nostra sanitat.
6. Instar el Departament de Salut a incrementar els recursos per als serveis de Salut Pública i Vigilància Epidemiològica i reforçar-ne la coordinació amb les administracions locals.
7. Comunicar aquests acords a la Conselleria de Salut a la direcció del CAP del municipi, a Badalona Serveis Assistencials, als grups polítics del Parlament de Catalunya, a les entitats municipalistes de Catalunya, a la Marea Blanca de Catalunya la FAVB, Marea Pensionista de Badalona i Moviment Pensionista de Badalona.
La moció ha estat aprovada amb els vots favorables dels Grups municipals de Badalona en Comú Podem, ERC-Avancem, Guanyem Badalona en Comú, PSC i PP i amb l’abstenció del grup municipal de Junts per Catalunya.
Moció a favor d'augmentar la proporció de cobertura arbòria de la ciutat
El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 27 de juliol una Moció a favor d'augmentar la proporció de cobertura arbòria de la ciutat
La moció proposa els següents acords:
PRIMER. Instar al govern municipal, en la mesura que sigui possible i en els llocs viables, a què augmenti la proporció de cobertura arbòria de la nostra ciutat, amb aquelles espècies vegetals que puguin dur a terme un correcte desenvolupament i que per a les seves característiques generin més beneficis.
SEGON.- Instar al govern municipal a reposar tots els arbres que han caigut, mort o han estat talats en els darrers temps a la nostra ciutat.
TERCER.- Instar al govern municipal a millorar el manteniment i el reg de les plantes de totes les jardineres de la ciutat i en augmentar-ne la seva instal·lació.
QUART.- Instar al govern municipal a replantejar totes les places dures de la ciutat i que, en un període no massa llarg, vagin transformant-se en places verdes i a plantar arbres i vegetació en totes aquelles places que no són dures però que no tenen ni un bri de verd.
La moció ha estat aprovada amb el vot favorable tots els Grups Municipals.
Moció per a la millora de la senyalització de l'entorn urbà de la nostra ciutat
El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 27 de juliol una Moció per a la millora de la senyalització de l'entorn urbà de la nostra ciutat.
La moció proposa els següents acords:
PRIMER. Instar al govern municipal a localitzar totes les senyals de trànsit de la ciutat malmeses i canviar-les, garantint-ne així la seva correcta visió i identificació.
SEGON.- Instar al govern municipal a què garanteixi, dins de tot el terme municipal, una senyalització clara, entenedora, concreta i funcional.
La moció ha estat aprovada amb el vot favorable tots els Grups Municipals.
Moció per a declarar la processó del Sant enterrament de Llefià com a acte de ciutat
El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 27 de juliol una moció per a declarar la processó del Sant enterrament de Llefià com a acte de ciutat
La moció proposa el següent acord:
PRIMER.- Declarar la processó del Sant Enterrament de Llefià com a acte de ciutat.
La moció ha estat aprovada amb els vots favorables dels Grups municipals del PP i el PSC. Els Grups Municipals d’ERC-Avancem i Guanyem Badalona en Comú s’han abstingut i Badalona en Comú Podem i Junts per Catalunya han votat en contra.
Badalona, 28 de juliol de 2021