Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Protecció Civil demana prudència davant la part més activa del fenomen de pluja, vent i fort onatge

04/12/2019 ::            

Es preveuen pluges intenses durant la tarda, vespre i matinada

S’ha tancat el pont del Petroli i el parc de Can Solei i Ca l’Arnús

Protecció Civil de la Generalitat demana especial prudència davant l’arribada de la part més forta del temporal de pluja i vent que afecta Catalunya, amb especial incidència a la costa, on a més hi ha un fort temporal marítim, amb onades que superen els 5m d’alçada. Les properes hores, des de migdia fins a mitjanit, seran les de major intensitat del fenomen, segons ha previst el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a la reunió del Comitè Tècnic dels plans VENTCAT i INUNCAT, que Protecció Civil de la Generalitat va activar ahir per les fortes ventades, intensitat i acumulació de pluja i fort onatge previstos. A Badalona aquest matí s’ha tancat el pont del Petroli i el parc de Can Solei i Ca l’Arnús.

El fenomen de fortes pluges s’allargarà fins demà pel matí, amb especial intensitat fins la mitjanit.

Pel que fa a la intensitat de la pluja, les darreres previsions indiquen que en la façana litoral en la franja de tarda i vespre pot haver-hi nuclis localment molt intensos, sobretot a la costa de Barcelona i costa Brava.

Pel que fa al vent, es preveuen ratxes màximes importants, especialment entre les 18.00 hores i mitjanit de fins a 90 km/h en punts del litoral i zones altes del prelitoral. A partir de la matinada el vent disminueix d’intensitat. I s’espera que demà pel matí hagi baixat força.

Pel que fa al temporal marítim, afectarà amb molta intensitat tot el litoral.

Es demana a la ciutadania que eviti acostar-s’hi i eviti situacions de greu perill situant-se en punts perillosos per, per exemple, realitzar fotografies o contemplar el temporal, com passa sovint. En molts punts, el vent agregalat farà que les onades topin directament sobre passejos marítims. La franja horària en que el fenomen serà més intens és entre migdia i mitjanit, amb major intensitat fins les 18.00 hores. Demà es mantindrà el fort onatge tot i que a la baixa.

Badalona, 4 de desembre de 2019

twitter @AjBadalona