Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Prop d’un centenar de persones participen aquest divendres 20 d’octubre en el fòrum de debat “Les 3C de l’acompanyament: Caminem, Compartim i Construïm AMB les famílies”

18/10/2023 ::

L’objectiu d’aquest acte organitzat per la TIAB és promoure l'intercanvi i el debat entre les famílies i els professionals sobre l’experiència de la criança i els suports necessaris durant aquesta etapa

El fòrum es celebrarà de 9.30 a 13.30 hores a l’Espai Betúlia

Prop d’un centenar de persones participaran aquest divendres 20 d’octubre en el fòrum de debat “Les 3C de l'acompanyament: Caminem, Compartim i Construïm AMB les famílies”, organitzat per la Taula d'Infància i Adolescència de Badalona (TIAB). Es tracta d’una trobada que busca promoure i animar l'intercanvi entre les famílies i els professionals amb l'objectiu de conèixer de primera mà com aquestes valoren els suports i les respostes que ja reben durant la criança, com es podrien millorar aquests i quines noves respostes caldria crear prioritàriament. El fòrum es farà a l’Espai Betúlia entre les 9.30 i les 13.30 hores.

Per dinamitzar el debat i fer el més enriquidor possible l'intercanvi, la dinàmica de tot el fòrum serà activa i molt participativa, emprant diversos recursos creatius per a la dinamització de les diferents activitats previstes. El fòrum comptarà amb una àmplia participació de famílies que representen les múltiples tipologies de situacions familiars existents a la ciutat. Podeu accedir en aquest enllaç al programa de l’activitat.

El fòrum de debat “Les 3C de l'acompanyament: Caminem, Compartim i Construïm AMB les famílies” és una activitat que s’emmarca en el projecte “Model d'acompanyament a les famílies”, una iniciativa que la TIAB desenvolupa des de l’any 2021 que s'orienta a la creació d'una visió compartida per part del conjunt de serveis i entitats de la xarxa d'atenció a la infància i l'adolescència sobre el que seria un suport de qualitat, més relacional, comunitari i preventiu, ofert a les famílies, en tota la seva diversitat, durant el procés de la criança. Es pretén amb aquest canvi de paradigma compartit, incrementar i millorar el suport que es presta a les famílies en la seva funció de cura, educativa i socialitzadora, convertint el temps de criança en una experiència positiva i enriquidora, que alhora reverteixi de forma directa en el benestar i desenvolupament integral dels infants i adolescents.

L'equip de professionals participants en aquest projecte, que pertanyen a diferents serveis i entitats de la ciutat, ha realitzat al llarg d'aquests dos darrers anys un cicle de debats per revisar les seves pràctiques d'atenció a les famílies, ha fet una consulta a les famílies per conèixer de primera mà les seves necessitats de suport durant la criança dels fills i filles, i ha analitzat un conjunt de projectes de la ciutat centrats en el suport a les famílies. Tot el que s'ha generat al voltant d'aquestes tres línies de treball i reflexió del projecte ara es vol compartir, contrastar i aprofundir amb les famílies.

TIAB

La TIAB és una estructura de treball transversal i en xarxa, creada l'any 2016 i orientada a potenciar l'acció cooperativa entre el conjunt d'actors que treballen a la ciutat, des de diferents àmbits (social, educatiu, socioeducatiu, cultural, de salut, esports, urbanisme, etc.), amb infants i adolescents de 0 a 18 anys. Actualment, la TIAB compta amb un centenar de serveis, entitats i col·lectius diversos que formen part d'aquesta. A més del projecte "Model d'acompanyament a les famílies", la TIAB també està desenvolupant en l'actualitat els projectes "Baròmetre dels drets dels infants i adolescents a Badalona" i "Atenció a les infàncies i adolescències en situació de desprotecció i maltractament". Podeu accedir a més informació sobre la TIAB a www.tiab-badalona.cat.

Badalona, 18 d’octubre de 2023

twitter @AjBadalona