Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Prop de 30.000 alumnes d’educació infantil, primària i secundària obligatòria inicien aquest dimecres 6 de setembre el nou curs escolar 2023-2024 a Badalona

05/09/2023 ::

La xifra d’estudiants creix a l’ESO en relació al curs passat mentre que hi ha una reducció d’alumnat a infantil i primària

El nou curs escolar 2023-2024 començarà aquest dimecres 6 de setembre a Badalona per als gairebé 30.000 alumnes de les etapes d’ensenyament infantil, primària i Educació Secundària Obligatòria (ESO).

Aquest nou curs s’inicia amb un lleu descens d’alumnat a Infantil 3-6 i a Primària, amb un total de 19.215 infants, una xifra que suposa un descens de 216 alumnes amb relació al curs passat i amb 5 grups més per les baixades de ràtio.

A l’ESO es registra un lleu increment d’alumnat amb 10.422 joves, 149 més que el curs passat, un fet que implica que s’hagi ampliat el nombre de línies de 356 a 359.

Actuacions de millora als centres escolars

Pel que fa als treballs de millora i manteniment als centres escolars, actualment s’estan acabant les obres de la pista esportiva de l’Escola Joan Coret. També s’han iniciat les obres de reparació del mur exterior de l’Escola Antoni Botey i en aquest mateix centre és imminent l’inici de les obres de la coberta de la façana. D’altra banda, s’està en fase de licitació de la cuina nova de l’Escola Mercè Rodoreda.

Agents escolars a les entrades i sortides de les escoles

Com a novetat important, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Badalona, Vanesa González, ha destacat que els agents escolars que vetllen per la seguretat a les entrades i sortides de les escoles s'incorporaran a inicis del segon trimestre “perquè l’anterior govern municipal no va iniciar els tràmits per a la licitació del servei que s’havia de renovar, ja que el contracte finalitzava el juny de 2023”.

Vanesa González ha remarcat que “el Govern municipal es marca aquest curs per treballar amb la comunitat educativa aspectes tan importants com la millora dels entorns escolars i convertir els patis de les escoles en zones verdes ben equipades perquè puguin servir com a refugi climàtic, tant durant el curs per a l’alumnat com en període vacacional amb el programa de Patis Oberts”. “La nostra prioritat és continuar treballant en aquesta línia per millorar el manteniment de les escoles i dignificar les instal·lacions educatives”, ha afegit.

Badalona, 5 de setembre de 2023

twitter @AjBadalona