Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Programació de les biblioteques de Badalona durant el mes de maig

03/05/2023 ::

A més de les activitats com L’Hora del conte, Biblioteca i Salut i la Supernit a les biblioteques, també es dediquen espais a la celebració de les Festes de Maig

Al llarg d’aquest mes de maig les biblioteques de Badalona dediquen diferents espais a la celebració de les Festes de Maig. S’han programat els “contes de maig”, llegendes locals teatralitzades amb grups amateurs de la ciutat. Enguany es presenta una adaptació de la llegenda "El Guillot", original de Jordi Tena, i adaptada per Jan Grau a la recopilació de llegendes de Badalona El cabàs dels micacos, de Jan Grau i Guillem Escriche. La Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté estarà present el diumenge, 7 de maig a la Festa del Badiu, al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús, i la Biblioteca Sant Roc, hi serà a la Fira d’Artesania i Mostra d’Entitats, a la plaça Roja.

D’altra banda, amb motiu de la Festa del barri de Pomar, el 27 de maig es podran veure l’espectacle El flamenco en fábula, una manera d'explicar l'art flamenc als més petits per difondre i gaudir l'art flamenc entre petits i grans organitzat conjuntament amb l’entitat Flamenco Vivo.

Per al públic infantil es trobaran propostes de Biblioteca i Salut amb els contes Perdut i trobat d’Oliver Jeffers o L’Illa d’Eudald Palma, dedicades a les relacions socials, molt importants per als infants i molt malmeses per l’efecte pandèmia. I per a públic adult a la Biblioteca Llefià – Xavier Soto s’organitza el taller: Coneixes l'aplicació "La meva salut"? on s'explica com baixar l'aplicació i com funciona.

També destaqeun les activitats per a infància de 0 a 3 anys, i la celebració de la Súpernit el 19 de maig a totes les biblioteques. Activitat infantil per al foment de la lectura que es realitzarà simultàniament a més de 220 biblioteques, gràcies a la col·laboració del SX3 amb la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya.

L’HORA DEL CONTE

L’aforament a totes les activitats d’aquest espai és limitat, i per tant recomanem en el cas de la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté sempre cal fer reserva prèvia, i la resta de biblioteques també es recomana fer-ho:

• Biblioteca Can Casacuberta/Sala Josep Uclés: b.badalona.cc@diba.cat, tel. 662922339

• Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté: b.badalona.ca@diba.cat, tel. 934 61 47 89

• Biblioteca Llefià-Xavier Soto: b.badalona.lle@diba.cat, tel. 93 383 29 70

• Biblioteca Lloreda: b.badalona.llo@diba.cat, tel. 933873175

• Biblioteca Pomar: b.badalona.p@diba.cat, tel. 93 395 35 07

• Biblioteca Sant Roc: b.badalona.sr@diba.cat, tel. 934 60 12 57

Els infants han d'anar acompanyats d'un adult.

Del 2 al 29 de maig a les biblioteques

Perdut i trobat d’Oliver Jeffers o L’Illa d’Eudald Palma

Biblioteca i Salut

Conte i taller dedicat a les relacions socials, molt importants per als infants i molt malmeses per l’efecte pandèmia. El desenvolupament de la socialització infantil està lligat al desenvolupament motriu, psicològic afectiu, cultural i social, en permetre l’adaptació de l’infant al seu entorn social.

Emmarcat dins del programa Badalona Ciutat Saludable, el Servei de Salut de l’Ajuntament i la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona, a través de la iniciativa Biblioteca i Salut, pretén, mitjançant activitats lúdiques (tallers, contes i xerrades), fer arribar els missatges d’hàbits saludables a la població infantil i a les seves famílies.

Calendari de sessions:¡

• 02/05/23, a les 17 h, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté

• 03/05/23, a les 17.30 h, a la Biblioteca Lloreda

• 18/05/23, a les 17.30 h, a la Sala Josep Uclés del Centre Cultural el Carme

• 24/05/23, a les 17,30 h, a la Biblioteca Llefià-Xavier Soto

• 29/05/23, a les 17.30 h, a la Biblioteca Sant Roc

Del 3 al 18 de maig a totes les biblioteques

El Guillot

Contes de maig

Adaptació a conte teatralitzat de la llegenda "El Guillot", original de Jordi Tena, i adaptada per Jan Grau a la recopilació de llegendes de Badalona El cabàs dels micacos, de Jan Grau i Guillem Escriche.

La Companyia Sus4, sota la direcció de la Júlia Cortina, ens presenta aquesta petita producció teatral que relata la història d'en Guillot.

En Guillot, la Dimonieta, i el DIMOOO…. Ui! Millor que no pronunciem aquesta paraula….són els protagonistes d’aquesta història-llegenda.

Calendari de sessions:

• 03/05/23, a les 17.30 h, a la Biblioteca Llefià-Xavier Soto

• 04/05/23, a les 17.30 h, a la Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme

• 09/05/23, a les 17 h, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes- Joan Argenté

• 15/05/23, a les 18 h, a la Biblioteca Sant Roc

• 17/05/23, a les 17.30 h, a la Biblioteca Pomar

• 18/05/23, a 17.30 h, a la Biblioteca Lloreda

3 de maig, a les 17.30h a la Biblioteca Pomar

Contes de Festa

L'hora del conte és l'ocasió ideal per retrobar-nos petits i grans amb històries i personatges, que ens faran gaudir, imaginar, compartir i aprendre, tots plegats. A continuació farem un petit taller relacionat amb els contes.

Per a més informació contacteu amb la biblioteca a través de b.badalona.p@diba.cat, al 93 395 35 07, o presencialment.

4 de maig, a les 17:30h a la Biblioteca Lloreda

El sol fa tard i altres contes

Contes de la casa

8 de maig, a les 18h, a la Biblioteca Sant Roc

El monstre de colors

16 de maig, a les 17:00 a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté

Activitat prèvia a la Supernit

Taller

Escalfem motors per la Supernit del SX3! Aforament limitat.

17 de maig, a les biblioteques Can Casacuberta, Llefià-Xavier Soto i Sant Roc

Vermell: història d'una cera de colors

Amb motiu del Dia Internacional contra la homofòbia, la transfòbia i la bifòbia.

• A les 17.30 h, a la Biblioteca Can Casacuberta (L'activitat es realitzarà a la Sala Josep Uclés, ubicada al Centre Cultural El Carme, carrer de Francesc Layret, 78.)

• A les 17.30 h a la Biblioteca Llefià – Xavier Soto

• A les 18:00 a la Biblioteca Sant Roc

La protagonista del conte és una cera de color vermell (això és el que diu la seva etiqueta) però el que veus com a lector és que en realitat és de color blau. I és clar! No se’n surt quan pinta coses del color que diu la seva etiqueta… Aquest conte aborda la importància del respecte davant la diversitat, però també d'acceptar-nos a nosaltres mateixos. Resulta especialment interessant per poder parlar dels sentiments entorn a a sentir-se diferent, i com les actituds de l'entorn afecten en com ens sentim.

19 de maig a totes les biblioteques

A les 19 hores. Supernit a les biblioteques

Activitat infantil per al foment de la lectura que es realitzarà simultàniament a més de 220 biblioteques, gràcies a la col·laboració del SX3 amb la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya. Aquest 2023 serà la tercera edició d'aquest esdeveniment multitudinari, que comptarà amb en Titó com a prescriptor, just quan aquest popular personatge del nou SX3 acaba de publicar el primer llibre del programa, Les excursions d'en Titó, el llibre infantil més venut a la Diada de Sant Jordi 2023.

23 de maig, a les 17:00 hores, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté

Kalòpsia, un planeta no tan diferent

Dia d'Europa

A càrrec de Lídia Clua

Col·laboradors Comissió Europea a Barcelona

El dia 9 de maig és el Dia d’Europa, en el que se celebra, des de 1985, la pau i la unitat del continent europeu. Aquest conte ens explica la història de la Unió Europea i els seus valors essencials.

24 de maig, a les 17:30 hores, a la Biblioteca Pomar

Mariposa, mariposa

Activitat emmarcada en el projecte Parcs i Biblioteques,…naturalment! que celebra el 24 de maig el Dia Europeu dels Parcs i la Setmana de la Natura 2023. Per a més informació contacteu amb la Biblioteca a través de b.badalona.p@diba.cat, al 93 395 35 07, o presencialment

25 de maig, a les 17:30 h, a la Biblioteca Can Casacuberta

Parcs i biblioteques

Aforament limitat. L'activitat es realitzarà a la Sala Josep Uclés, ubicada al Centre Cultural El Carme, carrer de Francesc Layret, 78.

27 de maig a les 19.00 h, a la Biblioteca Pomar

L’activitat es farà a la carretera de Pomar, davant del Poliesportiu

El flamenco en fábula

Conte i espectacle flamenc

Una manera d'explicar l'art flamenc als més petits. Dins de les activitats de la Festa Major del barri de Pomar la Biblioteca oferirà un conte-espectacle per difondre i gaudir l'art flamenc entre petits i grans Silvia Lara, narradora, Lorena Carabante, bailaora i José María Parra, guitarra. Asociación Flamenco Vivo. L'activitat es realitzarà a l'esplanada davant del Pavelló Poliesportiu Pomar.

Per a més informació contacteu amb la Biblioteca a través de b.badalona.p@diba.cat, al 93 395 35 07, o presencialment

30 de maig, a les 17:30 h, a la Biblioteca Lloreda

A les fosques

Conte per nadons

30 de maig a les 17 h, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté

Bebecontes

A càrrec de Minimusics

"Minimusics és un projecte d’educació musical innovador que té com a principal objectiu fomentar l’educació musical primerenca en l’entorn familiar i escolar des d’una experiència directa, profunda i feliç. Aquest camí parteix de la vivència musical activa, implicant tot el cos i els sentits. A través del joc, la creativitat, l’espontaneïtat, la intuïció i l’afecte. D’aquesta forma anirem construint una sèrie d’habilitats musicals com l’afinació, la coordinació, el sentit rítmic i harmònic, la creació, la improvisació… que s’integraran naturalment en l’infant i l’ajudaran en la resta d’aprenentatges. Crearem un entorn d’escolta i alegria on l’infant i les seves necessitats siguin el més important. Per fer que aquesta experiència quedi per tota la vida com un aprenentatge fonamental."

31 de maig, a les 17:30 h, a la Biblioteca Llefià – Xavier Soto

Què portes dins del bolquer?

Contes per a menuts

Tots els infants han de passar per l'etapa de deixar els bolquers. Els contes que explicarem permeten als petits de la casa i les seves famílies familiaritzar-se amb aquesta etapa d'una forma divertida i propera.

31 de maig, a les 17:30 h, a la Biblioteca Pomar

Una sorpresa per a la tortuga

Per a més informació contacteu amb la Biblioteca a través de b.badalona.p@diba.cat, al 93 395 35 07, o presencialment

JOCS DE TAULA PER A INFANTS

Dissabtes 6, 13, 20 i 27 de maig a les 11:00 a la Biblioteca Can Casacuberta

Els dissabtes a la Sala Uclés trobareu un munt de jocs de taula per jugar amb els amics o la família. Jocs per a desenvolupar l’enginy, ampliar els coneixements i descobrir noves maneres de passar-s’ho bé. Aforament limitat. L'activitat es realitzarà a la Sala Josep Uclés, ubicada al Centre Cultural El Carme, carrer de Francesc Layret, 78.

TALLERS PER A INFANTS

24 de maig, a les 17:30 a la Biblioteca Lloreda

Taller de colors i papallones

Parcs i biblioteques. Amb ales de papallona, el parc et transforma.

Taller on deixarem volar la imaginació! Consultarem llibres sobre papallones i les pintarem.

25 de maig a les 17.30 a la Biblioteca Pomar

Taller de manualitats infantil

Taller de manualitats infantils en família, on desenvoluparem la nostra creativitat i inventiva. Per a més informació contacteu amb la Biblioteca a través de b.badalona.p@diba.cat, al 93 395 35 07, o presencialment

27 de maig a les 17.30 a la Biblioteca Pomar

Tarda infantil de Festa Major

Dins de les activitats de la Festa Major del barri de Pomar la Biblioteca participarà amb un racó de lectura i un taller infantil de confecció de dimoniets. Hi podreu participar de 17:30 a 19h.L'activitat es realitzarà a l'esplanada davant del Pavelló Poliesportiu Pomar. Per a més informació contacteu amb la Biblioteca a través de b.badalona.p@diba.cat, al 93 395 35 07, o presencialment

30 de maig a les 17:30 a la Biblioteca Can Casacuberta

Taller de papallones

Parcs i biblioteques

A càrrec de Clàudia Puig i Mar Màrquez

Aforament limitat. L'activitat es realitzarà a la Sala Josep Uclés, ubicada al Centre Cultural El Carme, carrer de Francesc Layret, 78.

COMPARTIM EL CONEIXEMENT

7 de maig, a les 10:00 h

XL Fira d'artesania i mostra d'entitats i serveis del barri de Sant Roc

Plaça Roja

Participació de la Biblioteca Sant Roc en la fira que organitza la Fundació Ateneu Sant Roc

Activitats durant tot el matí

7 de maig, a les 10:00 h

Festa del Badiu

Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús

Participació de la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté en la festa

Activitats durant tot el matí

18 de maig de 18:00 h, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté

Divuit personatges dins d'un bus

Presentació de llibre

A càrrec de David Serra Asensio

"Divuit personatges —la majoria força extravagants— viatgen en autobús per Barcelona. Dues noies es fan un petó i aquest gest tan banal provocarà reaccions molt diferents. Cada personatge viurà l’escena a la seva manera. Quina serà la reacció d’un masclista amargat? I d’una universitària feminista? I d’un avi independentista? I que li deu passar pel cap a un neo-nazi? I a una nena que barreja la realitat i la ficció? I a un cec? …I al seu gos? Aquesta novel·la curta és una reflexió humorística sobre la força de la subjectivitat. Perquè no sabem exactament com és la realitat si no passem pel filtre dels nostres ulls i de les nostres experiències. De quin color és l’autobús? Groc, vermell…? Cada personatge de la novel·la et donaria una resposta diferent i contradictòria. Perquè tots som únics i especials. I també, perquè tots estem una miqueta tarats".

16 de maig, a les 12.00 h a la Biblioteca Llefià – Xavier Soto

Coneixes l'aplicació "La meva salut"?

Biblioteca i salut

"La meva salut" és una eina útil que facilita l'accés al sistema de salut pública. A aquest taller s'explica com baixar l'aplicació i com funciona. Es recomana portar un dispositiu mòbil a la sessió.

EXPOSICIONS I APARADORS

“25 anys al servei del barri: Associació de Veïns de Coll i Pujol”

Del 17 d’abril al 12 de maig a la Biblioteca Can Casacuberta

L'Associació de Veïns de Coll i Pujol ens mostren el seu recorregut ajudant els veïns i veïnes del barri.

“C.S. Lewis (1898 – 1963)”

Del 2 al 31 de maig a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté

I del 15 de maig al 16 de juny a la Biblioteca Lloreda

Aquest 2023 celebrem 125 anys del naixement de C.S. Lewis. Al 1950 va publicar el primer títol de la reconeguda saga de fantasia Les cròniques de Nàrnia on presenta dos mons paral·lels que es poden creuar.

“Parc de la Serralada de Marina”

Del 25 de maig al 31 de maig a la Biblioteca Pomar

Exposició emmarcada en el projecte Parcs i Biblioteques, naturalment!, que té com a objectiu la divulgació de la riquesa natural i patrimonial de la Serralada de Marina, així com el foment del respecte i la cura d'aquest entorn natural.

“Ocella'm”

Del 27 de maig al 23 de juny a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté

L’exposició és un homenatge literari als ocells. Són motiu d’estudi de la ornitologia (branca de la zoologia que se n’encarrega), però també són objecte de cultura (per dir-ho amb paraules de Miquel Rayó al seu llibre Aucellari), capaços de generar art ja sigui visual, tèxtil, literari, musical o lúdic.

Podeu consultar tota la programació a:

https://badabiblios.cat/

https://badabiblios.cat/agenda/

Badalona, 3 de maig de 2023

twitter @AjBadalona