Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Presentat el Dimoni en forma de retallable i el mocador de les Festes de Maig de Badalona que tothom es podrà fer a casa

29/04/2020 ::    

El govern i les entitats han programat una sèrie d’activitats per celebrar les Festes de Maig Confinades entre l’1 i el 17 de maig a través de la web festesdemaig.cat, TVB, RCB i les xarxes socials

L’objectiu és mantenir l’esperit i el sentiment de les Festes de Maig 2020 en aquest context d’excepcionalitat provocat per la Covid-19

L’alcaldessa accidental de Badalona, Aïda Llauradó, juntament amb la regidora de Cultura i Esports, Helena Bayo, i representants de la Coordinadora d’Entitats Badalonines de Cultura Tradicional i Popular Catalana, la Colla de Geganters de Badalona i la Comissió de Festes han presentat aquest dimecres la programació de les Festes de Maig Confinades en una roda de premsa telemàtica.

L’alcaldessa accidental ha explicat que les Festes de Maig d’enguany han de ser diferents atesa la situació d’excepcionalitat que es viu. Aïda Llauradó ha posat de relleu que gràcies al treball conjunt entre les entitats de cultura tradicional i popular i el Servei de Cultura s’han pogut organitzar i tirar endavant les Festes de Maig Confinades 2020 amb l’objectiu de mantenir viu l’esperit i el sentiment de les Festes de Maig. L’alcaldessa accidental també ha agraït tota la feina que està fent Badalona Comunicació d’edició dels tutorials i altres materials que es publicaran aquests dies i pel programa especial que emetrà el dia 11, festivitat de Sant Anastasi, patró de Badalona.

Tant el disseny del cartell de les Festes de Maig com el Dimoni d’aquest 2020 es guardaran per l’any que ve. Per aquesta raó, avui s’han presentat les noves versions que tothom podrà preparar des de casa.

El dimoni i el mocador, fets a casa

El Dimoni 2020 en forma de retallable té una mida 20/25 cm en paper i tothom el podrà fer seguint un tutorial que es veurà a Televisió de Badalona, a la web de les festes de maig i a les xarxes socials.

Pel que fa al mocador de les Festes de Maig, perquè tothom el pugui fer des de casa s’ha de fer servir un troç de tela blanca. Es pot imprimir el model i calcar-lo, o calcar-lo directament de la pantalla de l’ordinador.

La regidora de Cultura i Esports, Helena Bayo, ha explicat que hi ha una programació d’activitats de l’1 al 17 de maig a través de la pàgina web de les Festes de Maig, Televisió de Badalona, Ràdio Ciutat de Badalona i de les xarxes socials, amb recursos lúdics i pedagògics. La regidora ha instat la ciutadania perquè es guarneixin els balcons i finestres de la ciutat amb els mocadors que tinguin a casa dels altres anys. La regidora també ha agraït la tasca que estan fent les entitats de la ciutat.

Per la seva banda, els representants de la Coordinadora d’Entitats Badalonines de Cultura Tradicional i Popular Catalana, de la Colla de Geganters de Badalona i de la Comissió de Festes han posat de relleu que la programació diària que s’ha dissenyat té com a objectiu preservar el ritual i el sentit festiu de les activitats de les Festes de Maig i alhora oferir recursos lúdics per a diferents edats per tal de donar a conèixer els diversos elements que integren les festes. Un dels objectius principals serà viure des de casa el ritual de la vigília de Sant Anastasi (10 de maig) i del dia de Sant Anastasi (11 de maig) amb la major realitat possible.

La web oficial festesdemaig.cat serà la plataforma que anirà donant a conèixer els continguts i els recursos per fer realitat totes les activitats des de casa. Badalona Comunicació tindrà un paper important en la difusió de contingut històric de les Festes i de vídeos tutorials d’activitats per fer des de casa.

Així mateix des de les diferents xarxes socials es farà difusió de totes les activitats i s’interactuarà amb la ciutadania.

Twitter: @festesdemaig

Instagram: instagram.com/festesdemaig

Facebook: facebook.com/festesdemaig

Els organitzadors fan una crida als badalonins i les badalonines a viure i participar d’aquestes Festes de Maig Confinades i a compartir aquests moments a les xarxes socials amb l’etiqueta #FestesdeMaigConfinades.

Badalona, 29 d’abril de 2020

twitter @AjBadalona