Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Presentació al Port de Badalona dels nous drons aquàtics de recollida de residus superficials als ports catalans

16/07/2021 ::    

Convocatòria de premsa

Dilluns 19 de juliol tindrà lloc al Port de Badalona la presentació del nou sistema de recollida de residus superficials als ports catalans amb drons aquàtics. Es tracta de la campanya “Netegem els ports” que impulsa el Clúster Nàutic Català, una associació sense ànim de lucre que reuneix a empreses de l’àmbit de la nàutica d’esbarjo.

El Port de Badalona, gestionat per la societat Marina Badalona participada al 50% per l’Ajuntament de Badalona i la Generalitat de Catalunya, és el primer de Catalunya que s’ha afegit a la campanya “Netegem els ports” a la qual hi ha previst que hi participin un total de 12 ports catalans.

La recollida de residus es durà a terme amb el dron aquàtic fabricat per l’empresa catalana Ona Safe and Clean. És una embarcació amb buc de catamarà amb motor elèctric i un comandament a distància amb càmera integrada i que és capaç de filtrar una superfície de 5.000 m2 de làmina d'aigua o un volum de 780 m3 per hora de treball a 2 nusos de velocitat.

La presentació tindrà lloc dilluns, 19 de juliol, a les 11 del matí, a l’esplanada de la rampa de Marina de Badalona amb l’assistència de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, el gerent del Port de Badalona, Imanol Sanz, el secretari general del Clúster Nàutic Català, Miquel Guarner, i el subdirector de Ports i Aeroports de la Generalitat de Catalunya, Francesc Macias. Badalona, 16 de juliol de 2021

twitter @AjBadalona