Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Presentació a Badalona del Pacte Nacional per la Llengua

04/07/2022 ::

Convocatòria de premsa

Demà dimarts 5 de juliol, a les 18 hores, el Museu de Badalona acollirà la presentació a Badalona del Pacte Nacional per la Llengua. La voluntat d’aquest acte, que des del passat mes de febrer s’ha fet a diversos municipis de Catalunya, és reflexionar sobre la situació del català i fer propostes de millora per incorporar-les al Pacte.

A la presentació intervindran l’alcalde de Badalona, Rubén Gujijarro, la segona tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminisme, LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó, i el secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Francesc Xavier Vila.

Totes les propostes resultants d’aquests debats públics es podran bolcar a la web pacteperlallengua.gencat.cat, on tothom podrà col·laborar.

Objectius del Pacte Nacional per la Llengua

Els objectius del Pacte Nacional per la Llengua són incrementar els nivells de coneixement col·lectiu de la llengua; facilitar al màxim el seu ús en tots els sectors, tot parant especial atenció als àmbits més rellevants en què té menys presència, així com potenciar-ne l'ús social. Per aconseguir-ho, es parteix del diagnòstic de la situació actual de la llengua catalana i del debat i acord que ha de permetre dissenyar i dur a terme una política lingüística més transversal, més participativa i consensuada amb les forces polítiques, les organitzacions, les entitats i, en general, amb tota la població.

Badalona, 4 de juliol de 2022

twitter @AjBadalona