Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Modificació del Pla General Metropolità espais públics i equipament de l’antic Escorxador

30/06/2021 ::    

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 29 de juny de 2021 la verificació del Text Refós de la modificació del Pla General Metropolità per a l’ordenació dels espais públics i equipaments de l’Antic Escorxador de Badalona.

L’àmbit d’aquest planejament comprèn l’entorn de l’Antic Escorxador de Badalona, localitzat al barri de la Salut i delimitat pel carrer de l’Arquitecte Fradera, l’av. del Caritg, el carrer Don Pelai i les parcel·les on s’ubiquen el Cap de la Salut i l’Institut Enric Borràs. La superfície de l’àmbit és de 17.360 m².

La Modificació del PGM es planteja amb l’objectiu d’ajustar les qualificacions urbanístiques de l’entorn de l’Antic Escorxador de Badalona per adaptar-les als usos existents i la urbanització i infraestructures executades i definir la volumetria de les noves edificacions l’equipament:

D’una banda, s’ajusta la posició del sistema de parcs i jardins urbans, per tal d’adaptar-la a la urbanització executada enfront al carrers de Don Pelai i de l’arquitecte Fradera.

D’altra banda, es proposa donar continuïtat al sistema d’equipaments de tipus cívic-cultural que inclou els edificis de l’Antic Escorxador i l’espai sota rasant utilitzat per la construcció del túnel de la línia 4 de metro i les condicions d’edificació dels volums sobre rasant.

Així mateix, es proposa ajustar la qualificació de la zona de dotació hotelera, de forma que no ocupi la part de l’espai sota rasant utilitzat per la construcció del túnel de la línia 10 de metro, amb una ordenació tridimensional que permeti separar els usos de la zona hotelera sobre rasant dels usos d’equipament públic sota rasant.

Els dos volums de planta baixa proposats com a noves edificacions tindran una alçada reguladora màxima de 12 m i de 6 m respectivament i per sobre l’alçada reguladora màxima es permetran elements decoratius i de remat de les cobertes, amb una alçada màxima de 2 metres, separats 3 metres de les alineacions de les façanes.

S’han incorporat a la normativa del Text refós les condicions de construcció-implantació de les edificacions de l’àmbit i les condicions dels projectes d’urbanització i executius.

El dictamen ha estat aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals.

Badalona, 30 de juny de 2021

twitter @AjBadalona