Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Moció “Sostre per tothom” de reivindicació del dret a l’habitatge a la ciutat de Badalona

26/11/2020 ::    

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 24 de novembre la moció “Sostre per tothom” de reivindicació del dret a l’habitatge a la ciutat de Badalona.

La moció proposa els següents acords:

1. Reclamar al Govern Municipal que faci accessible als grups municipals i al consell de l’habitatge el conveni previst amb la SAREB prèviament a la seva signatura a fi de conèixer les condicions del conveni, el nombre i les característiques dels habitatges que inclou.

2. Reclamar al Govern Municipal que informi del nivell d’execució de la partida de 8 milions prevista en el pressupost d’inversió per habitatge públic.

3. Reclamar al Govern Municipal l’aplicació de totes les mesures al seu abast, tant en l’oferta i les prestacions públiques, com en el mercat privat, per a garantir l’accés a una solució habitacional digna, l’accés a la vivenda per a les famílies afectades amb la pèrdua de l'habitatge i per a qualsevol altra família que es pugui trobar en aquesta situació.

4. Instar al Govern Municipal que elabori i apliqui el reglament de règim sancionador per grans tenidors que incomplint la llei impulsen el desnonament sense oferir lloguer social a les famílies afectades i ens risc de pèrdua d’habitatge.

5. Planificar amb urgència el compliment de les anteriors mocions aprovades al Ple on hi havia propostes de solucions estructurals del problema de falta d’habitatge social a la nostra ciutat, i de les previstes al pla d’habitatge.

6. Reforçar l’oficina Municipal de l'habitatge de Badalona per fer-ne un servei d’atenció eficient que pugui donar resposta a la ciutadania que pateix problemàtiques vinculades a l’accés a l'habitatge, especialment pel que fa a les condicions d’accés al lloguer.

7. Donar tot el suport i facilitar la feina a les entitats com son l’Aliança contra la Pobresa Energètica, Plataforma Afectats per la Crisi, Plataforma Afectats per la Hipoteca, Plataforma Sant Roc Som Badalona, Plataforma Sense Sostre, Sindicat de Llogaters, per poder desenvolupar la seva feina de solidaritat i suport mutu amb els veïns i veïnes de la nostra ciutat.

8. Comunicar aquets acords a la FAVB, a totes les entitats esmentades a la moció més a Càrites, PAH, Creu Roja, Fundació Roca i Pi, Marea Pensionista, Sindicats més representatius, FEB, FMC, ACM i al Govern de la Generalitat.

La moció ha estat aprovada amb els vots favorables de Junts per Catalunya, Badalona en Comú Podem, ERC-Avancem-MES, Guanyem Badalona en Comú i PSC, i amb l’abstenció del grup municipal del PP.

Badalona, 26 de novembre de 2020

twitter @AjBadalona