Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Moció per rectificar l’acomiadament del gerent del Consorci Badalona Sud i de la treballadora de Marina Badalona, per que se’ls readmeti immediatament

09/11/2020 ::        

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió extraordinària celebrada el divendres 6 de novembre una moció per rectificar l'acomiadament del gerent del Consorci Badalona Sud i de la treballadora de Marina Badalona, per que se'ls readmeti immediatament.

La moció proposa els següents acords:

1. Que el govern local doni explicacions de com ha pogut prendre aquesta decisió de deixar el Consorci sense gerència, sense haver estat consensuada amb la Generalitat atès que a la Comissió Executiva del 14 d’octubre no es va informar d’aquesta decisió sinó que es va expressar la necessitat de tot el contrari: que el gerent provisional continués desenvolupant la seva tasca mentre durés el procés de selecció definitiu.

2. Que vista la situació de vulnerabilitat a la que el govern local està abocant el Consorci Badalona Sud, aclareixi quin projecte de futur planteja per aquest ens que desenvolupa una tasca imprescindible en una de les zones més pobres de la ciutat, treballant per combatre les desigualtats i dignificar la vida de totes les veïnes i veïns en pro de la cohesió social i la igualtat d'oportunitats.

3. Que el govern tingui en compte que el perfil professional i el treball directiu realitzat durant aquest temps pel Sr. Ramón Sanahuja i Vélez és imprescindible per seguir mantenint el funcionament del Consorci, els seus programes i tota la tasca que desenvolupa.

4. Que es torni a contractar al Sr. Ramón Sanahuja i Vélez com a gerent del Consorci Badalona Sud fins al nomenament definitiu del nou gerent per tal que aquest Consorci continuï treballant per la integració social i la qualitat de vida de les persones. Que torni a ser readmès immediatament, i el reparament obstatiu al pagament de la nòmina dels treballadors del Consorci Badalona Sud resti sense efectes.

5. Que el govern local doni explicacions de com s’ha pogut produir l’acomiadament de la treballadora Eva Gómez Romanillos, de molt males maneres i de forma improcedent, i sense cap autocrítica per part de la direcció de Marina Badalona.

6. Que la treballadora Eva Gómez Romanillos sigui readmesa immediatament a la societat Marina Badalona.

7. Que es convoqui de manera urgent i extraordinària el Consell d’Administració de Marina Badalona per tractar aquest acomiadament, tal com han registrat formalment tots els grups de l’oposició.

8. Que la societat Marina Badalona, així com el mateix Ajuntament de Badalona, totes les societats i organismes municipals actualitzin els protocols de comunicació amb criteris no sexistes i es dotin tots d’un Pla d’Igualtat Intern.

La moció ha estat aprovada amb els vots favorables dels grups municipals de Junts per Catalunya, Badalona en Comú Podem, ERC-Avancem-MES, Guanyem Badalona en Comú i PSC, i amb el vot en contra del grup municipal del Partit Popular.

Badalona, 9 de novembre de 2020

twitter @AjBadalona