Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Moció per reclamar la laboralitat i la millora de les condicions laborals dels repartidors i repartidores de plataformes

23/02/2022 ::    

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 22 de febrer la moció per reclamar la laboralitat i la millora de les condicions laborals dels repartidors i repartidores de plataformes.

La moció proposa els següents acords:

PRIMER

1.- Donar suport a les reivindicacions dels treballadors i treballadores que es concreten en:

• Que les empreses de plataforma digital contractin directament els repartidors i les repartidores i que cessin les contractacions en frau de llei a través d’empreses de treball temporal (ETT) i/o de logística.

• Que es reconegui als repartidors i repartidores l’antiguitat en les contractacions que ja tenien treballant a l’empresa en situació de falsos autònoms.

• Que les empreses cessin immediatament la pràctica per la qual molts treballadors i treballadores que passen a ser contractats, són acomiadats durant el període de prova, tot i fer diversos anys que reparteixen per a l’empresa.

• Que es reconeguin els descansos que estableix la llei a les persones repartidores i que les empreses de plataforma abonin la part econòmica pel desgast del vehicle, la benzina, el telèfon, la connexió a la xarxa o la roba de treball.

• Que les empreses de plataforma habilitin immediatament lavabos, fonts d’aigua i taquilles per a les seves repartidores i repartidors.

• Que es proporcioni informació sobre normativa i seguretat viària i sobre prevenció de riscos laborals i seguretat i salut laboral als seus treballadors i treballadores.

• Que les empreses disposin de protocols de prevenció contra l’assetjament sexual per a les treballadores de repartiment.

• Que el govern de la Generalitat faci complir la llei a les empreses de plataforma.

2.- Traslladar al Conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent i Ramió el suport d’aquesta corporació a les reivindicacions dels riders i sol·licitar a la Generalitat de Catalunya que estableix els mecanismes necessaris per l’acompliment del Reial Decret Llei 9/2021, d'11 de maig, que ha de garantir els drets laborals de les persones dedicades al repartiment dins l’àmbit de les plataformes digitals.

3.- Comunicar aquests acords a la Generalitat de Catalunya, al sindicat CCOO i a la resta d’organitzacions sindicals

La moció ha estat aprovada amb els vots favorables dels grups municipals de Junts per Catalunya, Badalona en Comú Podem, ERC-A-MES, Guanyem Badalona i el PSC i amb el vot contrari del grup municipal del Partit Popular.

Badalona, 23 de febrer de 2022

twitter @AjBadalona