Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Moció per la defensa del projecte funcional del “Hub Internacional de Coneixement pel Desenvolupament Sostenible i la Pau” en l’Àmbit de les Tres Xemeneies

09/11/2020 ::            

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió extraordinària celebrada el divendres 6 de novembre una moció per la defensa del projecte funcional del "Hub Internacional de Coneixement pel Desenvolupament Sostenible i la Pau" en l'Àmbit de les Tres Xemeneies.

La moció proposa els següents acords:

1. Reclamem que la Generalitat reconegui el projecte funcional de la zona de les 3 Xemeneies al voltant de la creació del “Hub Internacional de Coneixement pel Desenvolupament Sostenible i la Pau” (HUB) com un projecte amb voluntat de ser un referent local, nacional i internacional. En aquest sentit, cal urgentment un acord polític ampli que acceleri la negociació amb les institucions que han de facilitar el projecte funcional “HUB” i la seva execució. A més, aporta grans oportunitats al territori amb una potent oferta de Formació i Qualificació Professionals, a través de l'Institut Politècnic del Besòs.

2. L’Ajuntament de Badalona es compromet a presentar conjuntament amb Sant Adrià del Besòs, a través de la fórmula que sigui més efectiva, el projecte funcional del HUB al programa Next Generation EU, que té per objectiu recolzar els estats membres de la Unió Europea a la seva recuperació i resiliència, rellançant la seva economia davant la crisi actual.

3. Proposem la CACI com a equipament públic de referència provisional, on iniciar el projecte funcional “HUB” sense haver d’esperar a l’execució del sector del PDU i, per tant, accelerant el seu inici i alhora dinamitzant el propi edifici com a espai emblemàtic de Badalona, en el termini de 5 anys. Amb tot, seguim apostant pel projecte del Museu del Còmic, encara pendent d’executar per la Generalitat.

La moció ha estat aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals.

Badalona, 9 de novembre de 2020

twitter @AjBadalona