Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Moció per instar al Govern d’Espanya a proporcionar informació detallada a les Entitats Locals i a les Comunitats Autònomes sobre l’Ingrés Mínim Vital

02/07/2020 ::            

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 30 de juny una moció per instar al Govern d’Espanya a proporcionar informació detallada a les Entitats Locals i a les Comunitats Autònomes sobre l’Ingrés Mínim Vital i garantir que les administracions que ho hagin de gestionar disposin de recursos suficients.

La moció proposa els següents acords:

PRIMER.- Instar el Govern d'Espanya, i en concret al Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions a crear un nou fons que permeti a aquelles entitats locals que assumeixin la gestió d'aquesta nova prestació, a través de convenis amb l'Institut Nacional de la Seguretat Social, atendre aquesta gestió de manera adequada i sense posar en risc la tramitació de les ajudes socials ja existents en les mateixes. Sense aquests fons addicionals, serà inviable per a les entitats locals gestionar aquesta nova prestació estatal i, per tant, serà inviable la signatura d'aquests convenis de col·laboració.

SEGON.- Enviar, de manera urgent, i abans que aquesta prestació entri en vigor, a totes les entitats locals l'esborrany de Conveni que haurien de signar per gestionar l'Ingrés Mínim Vital, perquè puguin analitzar amb els seus serveis tècnics les implicacions econòmiques, jurídiques i de gestió que es deriven de l'esmentat conveni i valorar adequadament si l'entitat local pot assumir aquesta gestió o la mateixa roman a l'Institut Nacional de la Seguretat Social, ja que sense rebre ingressos addicionals li manifestem és inviable.

TERCER.- Donar trasllat d'aquest acord al President de Govern, al Vicepresident Segon i Ministre de Drets Socials i Agenda 2030, al Ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions i als Portaveus dels grups polítics del Congrés i del Senat.

La moció s’ha aprovat amb els favorables dels grups municipals del PP i Junts per Catalunya. El grup municipal del PSC s’ha abstingut. Els grups municipals de Guanyem Badalona en Comú, ERC i Badalona en Comú Podem han votat en contra.

Badalona, 1 de juliol de 2020

twitter @AjBadalona