Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Moció per desenvolupar polítiques concretes en la lluita contra l’emergència climàtica i la crisi ecològica

27/11/2019 ::    

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió celebrada el dimarts 26 de novembre de 2019 una moció per desenvolupar polítiques concretes en la lluita contra l’emergència climàtica i la crisi ecològica.

La moció proposa els següents acords:

1- Elaborar un Pla de Transició Energètica Municipal amb el compromís polític de tots els grups municipals del Ple que s’adapti als objectius establerts al Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima 2021-2030.

2- Elaborar un Pla de Resiliència i Adaptació al Canvi Climàtic a la ciutat amb el compromís polític de tots els grups municipals del Ple amb l’horitzó fixat el 2050.

3- Impulsar mesures que redueixin els vehicles de l’administració propulsats per combustibles fòssils.

4- Desenvolupar mesures orientades a afavorir l’autoconsum d’energia elèctrica en els habitatges, equipaments i empreses de la ciutat.

5- Promoure sistemes de recollida eficients a nivell municipal, que garanteixin un percentatge de recollida selectiva neta mínima de l’ordre del 70% i que posin el focus en la recollida de la matèria orgànica de qualitat amb un nivell d’impropis inferior al 3%.

6- Impulsar campanyes de conscienciació a la ciutadania orientades a promoure l’estalvi energètic, el consum responsable, la petjada ecològica i les conseqüències del canvi climàtic.

7- Exigir al govern espanyol el compliment de la normativa europea sobre la qualitat de l’aire per emissions de diòxid de nitrogen (NO2).

8- Exigir al govern espanyol el compliment dels compromisos vigents en el marc de la normativa europea sobre clima i energia 2030 que demana:

– Mínim 40% de reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle en relació als nivells de 1990.

– Mínim el 27% de millora d’eficiència energètica.

– Mínim el 27% de quota d’energies renovables.

9- Traslladar aquests acords a la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Badalona (FAVB), al Govern de la Generalitat de Catalunya i al Govern de l’Estat espanyol.

La moció s’ha aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals.

Badalona, 27 de novembre de 2019

twitter @AjBadalona