Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Moció per afrontar la situació d’emergència a l’escola pública de la ciutat de Badalona

26/02/2020 ::    

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 25 de febrer una moció per afrontar la situació d'emergència a l'escola pública de la ciutat de Badalona.

La moció proposa els següents acords:

PRIMER. – Que els grups polítics municipals amb representació al Parlament de Catalunya es comprometen a que els seus grups parlamentaris incloguin, en els pressupostos 2020 que s’han d’aprovar al Parlament, les partides necessàries per a les construccions pendents a la ciutat.

SEGON. – Que les dues administracions públiques responsables, el govern de la ciutat i el de la generalitat de Catalunya, facin pública la concreció del conveni, segons el qual l’ajuntament avançaria la inversió per la construcció de centres educatius a la ciutat, amb el detall de les partides i l’acord concret que correspongui a aquest conveni.

TERCER. – Des de la valoració positiva dels instituts escola, exigim al govern de la Generalitat de catalunya la participació de la ciutat, a través del CEM i del govern municipal, en la seva planificació, la valoració del seu imparte en el mapa escolar i en la lluita contra la segregació, i reclamem l'adequació dels centres escolars per oferir una educació de qualitat homologable als altres centres educatius que imparteixen les mateixes etapes.

QUART. – Que l’Alcalde convoqui i presideixi un CEM extraordinari per consensuar una posició unitària de tota la comunitat educativa per fer front als problemes que l’educació pública té plantejada la ciutat de Badalona i assumir els acords d’aquesta moció.

CINQUÈ. – Que es concreti una Reunió conjunta al Parlament de catalunya amb representants dels grups municipals, parlamentaris i FAMPAS Badalona per planificar les inversions vinculades als pressupostos 2020, 2021, 2022, etc.

SISÈ. – Fer arribar aquesta MOCIÓ a tots els membres del CEM, a FAMPAS Badalona, a la FAVB, al President del Parlament de Catalunya, a tots els grups parlamentaris i al Conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

La moció s’ha aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals.

Badalona, 26 de febrer de 2020

twitter @AjBadalona