Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Moció per a la implantació d’un pla de xoc per atendre les persones sense llar

26/11/2020 ::    

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 24 de novembre una moció per a la implantació d’un pla de xoc per atendre les persones sense llar.

La moció proposa els següents acords:

1. Ampliar les places disponibles per a persones sense llar a Badalona, degut a l’augment de la llista d’espera, les necessitats agreujades pel nou Estat d’Alarma, i l’arribada dels mesos més freds de l’any.

2. Reprendre les converses amb les entitats socials per elaborar un projecte conjunt per a persones sense llar, liderat per l’Ajuntament de Badalona i la Generalitat de Catalunya, aprofitant també la feina feta amb el Consorci del Besòs, on les polítiques de Housing First tinguin un especial protagonisme.

3. Que la Generalitat de Catalunya activi de forma immediata un Pla de Xoc d'urgència, suficientment dotat econòmicament, per atendre les persones sense llar, assegurar el seu bon confinament quan sigui necessari i atendre les necessitats sanitàries d'aquesta població.

4. Aquest Pla ha de ser per tota Catalunya, cercant l'equilibri territorial i evitant efectes crida i la concentració de serveis. Hem de poder acompanyar millor aquestes persones, des de la coresponsabilitat.

5. El Pla ha de suposar també la reactivació de la política de sensellarisme a tota Catalunya en el sentit de l'estratègia definida l'any 2016.

6. Traslladar aquest acords a la Presidència de la Generalitat de Catalunya, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, al Consorci del Besòs, a les Entitats del 3er Sector, Entitats Sense Llar de Badalona i la FAVB.

La moció ha estat aprovada amb els vots favorables de Junts per Catalunya, Badalona en Comú Podem, ERC-Avancem-MES, Guanyem Badalona en Comú i PSC, i amb vot contrari del grup municipal del PP.

Badalona, 26 de novembre de 2020

twitter @AjBadalona