Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Moció pel respecte a la llibertat de creences en els ritus funeraris

02/07/2020 ::    

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 30 de juny una moció pel respecte a la llibertat de creences en els ritus funeraris.

La moció proposa els següents acords:

1- L’Ajuntament de Badalona manifesta el compromís d’habilitar un espai on poder realitzar el ritu funerari adient a aquelles comunitats religioses que així ho demanin de forma expressa.

2- El Consistori municipal manifesta el compromís de dialogar amb totes les comunitats, entitats o persones que així ho sol·licitin, respectant en tot moment les seves creences i la diversitat religiosa, filosòfica i cultural.

3- El municipi de Badalona vol expressar el compromís de dur a terme les accions necessàries per afavorir el respecte a la diversitat de creences en tots els àmbits i especialment en àmbit funerari, seguint les pautes i assessorament de la Direcció General d’Afers Religiosos així com de la “Guia per al respecte a la diversitat de creences als cementiris de Catalunya” d’aquest.

4- El municipi de Badalona declara que vol continuar treballant per la inclusió social, la llibertat de creences filosòfiques, religioses o culturals de la ciutadania de tots els municipis de Catalunya.

5- Convocar la Taula de Diàleg Interreligiós de Badalona per tractar aquestes qüestions amb les comunitats implicades.

6- Comunicar aquests acords a la Taula de Diàleg Interreligiós de Badalona, Associació La Mussara, Associació Unió Marroquina-Catalana d'Educació i Cultura, Associació d'Immigrants Saharauis a Catalunya (AISAC), Comunidad Islámica de Badalona AL-RIDUAN, Al-TAQWA, AL-FURQUAN, Camí de la Pau, Asociación Wafae De la Lengua i Cultura Árabe, Associació per la Cooperació, la Inserció Social i la Interculturalitat (ACISI), Centro Cultural Grupo Magrebí Anahda, Comunitat Musulmana de Badalona, Federació Comissió Superior de la Cultura i dels Musulmans Catalans, Associació Al-Dua, Associació La Rotllana i Associació per a la Multiculturalitat, la Informació i la Convivència Social.

La moció s’ha aprovat amb els vots favorables dels grups municipals del PSC, Guanyem Badalona en Comú, ERC, Badalona en Comú Podem i Junts per Catalunya. El grup municipal del PP s’ha abstingut.

Badalona, 1 de juliol de 2020

twitter @AjBadalona