Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Moció de suport per a l’anul·lació de l’ordre del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de protegir les seus judicials amb els Mossos d’Esquadra

25/09/2019 ::

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 24 de setembre de 2019 una moció de suport per a l'anul·lació de l'ordre del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de protegir les seus judicials amb els Mossos d'Esquadra.

La moció proposa els següents acords:

Primer. Instar al President del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que procedeixi a adoptar el corresponent acord per a revocar l’ordre de protecció permanent i presencial, per part del cos de Mossos d’Esquadra, de les seus judicials a Catalunya.

Segon. Demanar al Tribunal Superior de Justícia que alliberi al Cos dels Mossos d’Esquadra d’aquesta protecció estàtica d’edificis per tal de poder-se dedicar a allò que és essencial del servei públic essencial: recuperar el seu normal funcionament, i dedicar-se a les tasques de la prevenció i la seguretat ciutadana.

Tercer. Reconèixer l’esforç que està realitzant el cos de Mossos d’Esquadra en tot moment per a garantir la seguretat ciutadana, tot i haver de complir amb aquesta ordre judicial.

Quart. Instar al govern municipal de Badalona a incorporar un servei de vigilància de seguretat als edificis municipals que permeti alliberar els agents de la policia local que actualment presten aquest servei.

Cinquè. Traslladar l’adopció d’aquests acords al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, a les entitats municipalistes i als mitjans de comunicació locals.

La moció s’ha aprovat amb els vots favorables dels grups municipals del PSC, Guanyem Badalona en Comú, ERC, Badalona en Comú Podem i Junts per Catalunya. El grup municipal del PP ha votat en contra.

Badalona, 25 de setembre de 2019

twitter @AjBadalona