Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Moció de suport a les persones refugiades

30/03/2022 ::    

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 29 de març la moció de suport a les persones refugiades.

La moció proposa els següents acords:

1. Crear i convocar una comissió especial de treball d’atenció al refugiat, per gestionar l’arribada de persones refugiades a la ciutat.

2. Habilitar alguna de les grans infraestructures existents a la ciutat com a espais d’acollida temporal i d’urgència on es pugui atendre també les problemàtiques derivades de salut mental.

3. Treballar un pla de recepció educativa i d’inclusió social des de les regidories de Benestar Social, Joventut i Esports pels menors no acompanyats que arribin a la nostra ciutat.

4. Demanem a la UE i als seus Estats membres que mobilitzin la seva capacitat i recursos per donar l’ajuda humanitària necessària a les persones del país els refugiats que fugen del conflicte.

5. Traslladar aquests acords al Govern de la Diputació de Barcelona, al Govern de Catalunya, al Parlament de Catalunya, i a les entitats de Badalona que treballen per l'atenció als refugiats i a BDN acull.

La moció ha estat aprovada amb els vots favorable dels grups municipals de JxCB, BeCP, ERC-A-MES, GBeC i PSC, i el vot contrari del PP.

Badalona, 30 de març de 2022

twitter @AjBadalona