Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Moció de reprovació al regidor del partit Popular, Xavier García Albiol, pels seus comentaris masclistes i racistes

26/02/2020 ::        

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 25 de febrer una moció de reprovació al regidor del Partit Popular, Xavier García Albiol, pels seus comentaris masclistes i racistes.

La moció proposa el següents acords:

PRIMER. – Reprovar el regidor del Partit Popular Xavier García Albiol pels seus comentaris masclistes a la primera tinent d'alcalde de Badalona i exigir-li una disculpa pública al ple i davant dels mitjans de comunicació.

SEGON. – Reprovar tots els regidors i regidores que hagin fet o facin declaracions racistes i xenòfobes a les xarxes socials o mitjans de comunicació cap a centres de joves migrats sense referents familiars.

TERCER. – Atenent el caràcter democràtic de la institució de l’Ajuntament de Badalona, refermem el compromís antifeixista de Badalona davant de qualsevol forma d’expressió feixista. Condemnant així les agressions al centre de joves migrats sense tutela familiar, on l’Ajuntament i la Generalitat s’han personat com acusació particular en el cas.

QUART. – Expressar la voluntat antimasclista de la nostra ciutat, refermant així la dignificació del treball de les dones i la igualtat dins del món laboral, lluny de discriminacions per motius de gènere.

CINQUÈ. – Traslladar aquests acords al centre de joves migrats sense tutela familiar, a la Federació de Dones de Badalona, a Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, a Integració Social de Menors (ISOM), als grups polítics del Congrés, del Senat i del Parlament de Catalunya.

La moció s’ha aprovat amb els vots favorables dels grups municipals de Junts per Catalunya, Badalona en Comú Podem, ERC-Avancem-MES, Guanyem Badalona en Comú i el PSC. El Grup Municipal del Partit Popular ha votat en contra.

Badalona, 26 de febrer de 2020

twitter @AjBadalona