Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Moció de rebuig a les actituds sexistes i masclistes en l’àmbit esportiu i suport a l’esport femení

27/09/2023 ::    

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat la moció presentada pel Grup Municipal Badalona en Comú Podem de rebuig a les actituds sexistes i masclistes en l'àmbit esportiu i suport a l'esport femení.

La moció presenta els següents acords:

Primer. – Felicitar les jugadores de l’equip de la Selecció espanyola de Futbol per esdevenir campiones del món en el Mundial de Futbol d’Austràlia i Nova Zelanda.

Segon.- Reprovar i condemnar les actituds i declaracions masclistes i vexatòries de l’expresident de la RFEF, Luis Manuel Rubiales Béjar i exigir que es depurin totes les responsabilitats dins de la RFEF més enllà de la inhabilitació del president.

Tercer.- Reiterar el compromís de l’Ajuntament de Badalona en el suport a l’esport femení i comprometre’ns en la lluita per la igualtat en el món de l’esport, especialment de la nostra ciutat.

Quart.- Treballar i ampliar, si s’escau, les mesures necessàries per eliminar la presència de masclisme, sexisme, racisme o homofòbia en l’esport de la nostra ciutat de forma coordinada amb totes les entitats esportives de la ciutat.

Cinquè.- Promoure l’esport femení i fomentar l’esport no segregat. Potenciar l’ús de les instal·lacions municipals per part de les dones mitjançant la priorització d’horaris i la distribució equitativa d’espais per a les activitats més feminitzades.

Sisè.- Donar suport a les propostes dels sindicats respecte el salari mínim que cal aplicar perquè les futbolistes del nostre país tinguin uns sous dignes a l'alçada del seu talent.

Setè.- Donar suport a les reivindicacions exposades als comunicats que han publicat les jugadores.

Vuitè.- Comunicar els presents acords al Ministerio de Cultura y Deporte de España, el Consejo Superior de Deportes, la Reial Federació Espanyola de Futbol, la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya, el sindicat Futpro, CCOO i UGT, els grups polítics del Parlament Europeu, Congrés i Senat i Parlament de Catalunya i les entitats municipalistes de Catalunya.

La moció s’ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups municipals.

Badalona, 26 de setembre de 2023

twitter @AjBadalona