Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Moció a favor d’investigar els dubtes generats entorn dels atemptats del 17 d’agost

26/01/2022 ::    

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 25 de gener la moció a favor d'investigar els dubtes generats entorn dels atemptats del 17 d'agost.

La moció proposa els següents acords:

PRIMER.- Sol·licitar al Congrés dels Diputats la creació d’una Comissió d’Investigació que tingui com a finalitat investigar les relacions entre l’Imam de Ripoll Abdelbaki Es Satty i els serveis secrets espanyols i les possibles responsabilitats d’aquests i altres estaments estatals en la comissió dels atemptats.

SEGON.- Sol·licitar a la Fiscalia General de l’Estat que investigui les declaracions efectuades per l’excomissari José Manuel Villarejo i impulsi la corresponent investigació judicial dels fets que van desencadenar els atemptats ocorreguts a Catalunya l’agost de 2017.

TERCER.- Sol·licitar al Gobierno de España que procedeixi a desclassificar com a matèria reservada a l’empara de la Llei sobre Secrets Oficials els documents incautats a l’excomissari Villarejo que tinguin relació amb els atemptats ocorreguts a Catalunya l’agost de 2017.

QUART.- Instar al Govern de la Generalitat a emprendre les accions necessàries per a aclarir la veritat sobre l’eventual responsabilitat del CNI i altres estaments estatals en l’atemptat del 17 d’agost, arribant a quantes instàncies siguin a l’efecte necessari.

CINQUÈ.- Donar suport a les víctimes i a les seves famílies, reconèixer la tasca que van tenir aquell dia Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana i altres agents del sistema d’emergències, per la seva ràpida intervenció.

SISÈ.- Tenir sempre present la memòria de les víctimes del 17 i 18 d’agost i vetllar per preservar la seva memòria i dignitat.

SETÈ.- Que s’informi del present Acord a totes les ciutats natals de les víctimes dels atemptats.

La moció ha estat aprovada amb els vots favorables dels grups municipals de Junts per Catalunya, Badalona en Comú Podem, ERC i Guanyem Badalona, amb el vot contrari del PSC i l’abstenció del PP.

Badalona, 26 de gener de 2022

twitter @AjBadalona