Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Més de 30.000 alumnes d’educació infantil, primària i secundària obligatòria comencen el nou curs escolar a Badalona

05/09/2022 ::

L’Ajuntament ha contractat sis nous oficials d’ofici per cobrir la totalitat de les escoles públiques de primària amb aquest servei

El nou curs escolar 2022-2023 comença a Badalona amb un total de 30.323 alumnes d’educació infantil, primària i secundària obligatòria. Es tracta d’un curs que estarà marcat per la tornada a la normalitat prepandèmia, amb la presencialitat a les aules i sense l'obligatorietat d’ús de mascaretes ni protocols de contingència Covid.

D'altra banda, i com a novetats, el curs escolar s'inicia enguany avui 5 de setembre per a l'alumnat de primària, amb jornada lectiva intensiva, i el 7 de setembre per a l'alumnat de secundària.

Incorporació de 6 oficials d’ofici

Des del passat 29 d’agost s’han incorporat a la plantilla sis nous oficials d’ofici en places d’interinatge, cobrint d’aquesta manera el servei a la totalitat de les escoles públiques de primària i que s’afegeixen als nous oficials d’ofici que es van incorporar amb l’anterior curs ja iniciat. D’altra banda, l’equip municipal de brigada de manteniment d’edificis també s’ha vist reforçat i el Govern municipal preveu la incorporació de nou personal d’oficials d’ofici en els pròxims mesos.

Obres de manteniment

Durant l’estiu, l’Ajuntament ha executat diverses obres de manteniment dels centres de la ciutat: s'han pintat aules i altres espais de diferents escoles; s'han revisat els extintors i els sistemes d'alarmes; s'ha portat a terme el manteniment de jardineria i la millora de patis i les zones d'esbarjo i s’han instal·lat tres calderes, entre altres manteniments preventius.

Agents Escolars per vetllar per les entrades i sortides dels centres educatius

L’Ajuntament de Badalona continuarà mantenint per aquest curs el servei d'Agents Escolars de suport als centres per a les entrades i sortides. El servei es desenvoluparà a tots els centres d'Infantil i Primària, i també d'Educació Especial, durant les entrades del matí i la sortida de la tarda al llarg de tot el curs. Entre les tasques dels agents es troba donar suport als centres a l'hora de les entrades i les sortides dels infants vetllant per la seva seguretat i fer de suport a la seguretat als passos de vianants més pròxims als centres, especialment en els moments de més concentració de persones als entorns escolars.

La segona tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó, ha remarcat que aquest curs: "és el primer que comença amb normalitat després de la pandèmia, i com Ajuntament hi hem contribuït incorporant nous oficials d’ofici que donen un servei fonamental a les escoles. Els centres educatius de Badalona tenen necessitats importants de manteniment i de millora, que s’arrosseguen des de fa anys, i la nostra prioritat és continuar treballant per donar un servei públic de qualitat”. Llauradó afirma que la regidoria d'Educació “continua atenta i al costat dels centres educatius per fer suport i donar resposta a les necessitats que puguin anar sorgint al llarg de l'any".

Badalona,5 de setembre de 2022

twitter @AjBadalona