Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Marta Sánchez, Ruth Lorenzo i Famous protagonistes del concert del 17 de maig per celebrar el Dia Mundial contra l’Homofòbia

05/04/2019 ::    

Amb aquestes actuacions es completa el cartell de concerts de les Festes de Maig 2019

La plaça del Centenari, al barri de Sistrells, als peus del parc del turó d’en Caritg, serà l’escenari divendres 17 de maig del Popstar by Brian Cross Special LGTBI Edition, un concert que completarà les actuacions musicals de les Festes de Maig 2019. Marta Sánchez, Ruth Lorenzo i Famous són els noms destacats d’aquest darrer cartell amb el qual Badalona commemorarà el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia.

A partir de les 20 hores el discjòquei (DJ) i productor musical Javi Reina serà l’encarregat d’obrir el concert amb una sessió per ballar al ritme dels millors èxits. Agafarà el relleu el DJ Brian Cross que convertirà la plaça del Centenari en una discoteca on sonarà la música que l’ha fet triomfar als principals escenaris de l’illa d’Eivissa i com a productor de grans artistes.

A les 21 hores començarà l’actuació de la cantant i compositora Ruth Lorenzo que presentarà Loveaholic el seu darrer treball discogràfic. Després serà el torn de Famous, guanyador del concurs televisiu Operación Triunfo i que destaca per l’energia de la seva veu. Finalment, pujarà a l’escenari Marta Sánchez amb una dilatada trajectòria musical que va arrencar com a vocalista del grup Olé Olé a mitjans de la dècada dels 80 i, posteriorment, com a cantant en solitari amb grans èxits com Desesperada, Soy yo o Te sigo pensando.

Després, i fins a mitjanit, es podrà continuar ballant amb una nova sessió del DJ Javi Reina. El concert a la plaça del Centenari també comptarà amb l’aportació de l’artista visual i videodiscjòquei Oriol Torres que omplirà d’imatges i de llum tota la plaça.

Dia Mundial contra l’Homofòbia, Transfòbia i Bifòbia

El 17 de maig es commemora la desclassificació, des de l’any 1990, de l'homosexualitat com a malaltia mental per part de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). La celebració d'aquest dia pretén fer prendre consciència d’aquesta diversitat i garantir els drets LGTBI al món.

Programació musical de les Festes de Maig

Arts a Ca l’Arnús

Divendres 3 de maig

A les 21.30 hores, actuació d’Esteve Genís amb Egt Band i Games of Tones. L’Esteve Genís és un vocalista badaloní de llarga trajectòria com a solista i com a professor de cant a l’Escola de Música Moderna de Badalona (EMMB). Amb la col·laboració de l’EGT Band i del sextet vocal Games of Tones ens presentarà Viatge, el seu nou projecte on conflueixen diversos estils amb aires de rhythm and blues i jazz.

22.30 hores. The Gramophone Allstarts Big Band. Es tracta d’una big band encapçalada per la Judit Neddermann, la Kathy Sey i la Iolanda Sey, que obre el ventall rítmic sobre sonoritats caribenyes. El nou disc Maraca Soul afegeix nous colors com el boogaloo o el calypso a la fórmula magistral de la banda, que és transformar perles de la música negra a través del contratemps jamaicà i d’arranjaments per a big band.

Racó Íntim

Dissabte, 4 de maig

A partir de les 20 hores el parc de Ca l’Arnús serà l’escenari d’El Racó Íntim, una combinació de lectura de relats i poemes de caire eròtic amb actuacions musicals. També s’hi podrà trobar dansa, teatre i pintura, fet que permet donar un espai a la cultura generada a la nostra ciutat. Entre les actuacions programades per aquesta jornada destaca la d’en Ferran Palau. Compositor i guitarrista del grup Anímic, qui presentarà a Badalona el seu tercer disc en solitari, Blanc. També es podrà gaudir del joc musical proposat per Sommeliers, un grup de cinc noies que tenen una destacada formació i qualitat que va guanyar el premi Miquel Martí i Pol 2018 per la musicació del poema La llibertat de Joan Margarit.

Diumenge 5 de maig

12 hores. Teatre familiar Contes del cel, a càrrec de Xirriquiteula Teatre. Un espectacle d’actors on els elements i les titelles de grans dimensions capten l’atenció del públic amb tres contes que tenen en comú "el cel".

18.30 hores. La companyia de circ PSIRC presenta l’espectacle Acrometria. Es tracta d'una proposta que transporta els espectadors a un món profund on les acrobàcies, la dansa, la perxa xinesa i els equilibris en són els protagonistes.

19.20 hores. Balkan Paradise Orchestra. Una formació integrada per onze dones instrumentistes de vent i percussió que aporten un aire fresc i alegre al panorama de les fanfàrries.

20 hores. La cantant Mireia Feliu i el pianista, compositor i director musical badaloní Ismael Dueñas presentaran un viatge en el temps a través de cançons que van de l’estàndard de jazz, al cuplet, la samba, el fado, la cançó italiana, o el pop, amb adaptacions al català, així com alguna composició pròpia.

21 hores. Joan Miquel Oliver. El compositor i guitarrista del grup musical mallorquí Antònia Font, presenta Elektra la tercera entrega de la trilogia que, juntament amb el pintor Albert Pinya, va encetar el 2015 amb el treball Pegasus i va seguir el 2017 amb Atlantis.

Concerts al passeig Marítim

Divendres 10 de maig

Búhos i Maldita Nerea actuaran al passeig Marítim de Badalona el divendres 10 de maig, nit de Sant Anastasi, a partir de les 23.15 hores.

Dissabte 11 de maig

Concert al passeig Marítim amb un cartell amb el grup Nicòmac, la banda guanyadora del 20è Concurs de Música de Badalona 2018, la cantant i compositora Chenoa que va formar part de la primera edició del programa Operació Triunfo (OT) i que presentarà el seu últim treball A mi manera i tancarà el concert el grup Tequila fundat per Ariel Rot i Alejo Stivel, una de les bandes de rock & roll més populars que reapareix per acomiadar-se definitivament del seu públic amb la seva gira Adiós Tequila!.

Seguiment a xarxes socials

Per estar al dia de totes les novetats i programació de les festes podeu seguir qualsevol dels perfils de les xarxes socials de les Festes de Maig:

Instagram: @festesdemaig

Twitter @festesdemaig

Facebook: @festesdemaig,

Badalona, 5 d’abril de 2019

twitter @AjBadalona