Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’oferta d’activitats lúdiques i culturals de la campanya “Estimem l’estiu” esquitxa Badalona d’activitats per a tots els públics

26/06/2019 ::        

Exposicions, teatre, música, gastronomia, cinema, jocs o esports són algunes de les activitats que s’organitzen a la ciutat durant les properes setmanes

Aquest migdia l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, i la regidora de Cultura, Helena Bayo, han presentat la campanya “Estimen l’estiu”, una àmplia oferta d’activitats que tindran lloc a diferents espais arreu de la ciutat.

El Cryptshow Festival, les Nits d’estiu al Museu, les Nits al Port, el Cinema Lliure a la platja o el Repte de lectura Gènius a les biblioteques municipals, són algunes de les propostes que sobresurten de la campanya “Estimem l’estiu”.

Entre els objectius de la campanya “Estimem l’estiu”, ha explicat l’alcalde, cal destacar “l’oferiment a la ciutadania d’una àmplia i variada oferta cultural, esportiva i juvenil per tal, no només de gaudir de les activitats, sinó també d’accedir i fruir d’espais oberts com el port, la platja, els badius, places i carrers”.

Activitats de juny

Entre les primeres activitats que ja s’inicien aquesta darrera setmana de juny en destaquen:

    Estiu a la plaça 2019. Del 25 de juny al 27 de juliol. De dilluns a divendres, a partir de les 17.30 h. Centre Cultural l’Escorxador – Nau3 (c. Don Pelai, 22). Espai familiar amb tallers infantils, jocs, esports, dansa, música en viu, cinema a la fresca i més activitats. Per a públic familiar. Activitat gratuïta

    Sound System per al poble! 29 de juny. Centre Cultural l’Escorxador-Nau3 (c/Don Pelai s/n). Ciutat, cultura i comunitat. Música ska, rocksteady, roots, reggae, rub a dub, digital, lovers i dancehall. Per a joves. Accés lliure

    Vespre Digital. XIX Fòrum TIC Social de Badalona a Llefià. 29 de juny, de 19.30 a 22.30 hores a la plaça Trafalgar. Xerrades, tallers i presentacions relacionades amb els noves tecnologies i la seva vessant social. Accés lliure.

    XI Regata Badalona al Quadrat. 29 de juny. Així mateix des del 28 de juny el Quetx Ciutat Badalona fa sortides temàtiques de navegació.

    – Durant aquestes pròximes setmanes es poden encara visitar les exposicions Wei Xiaorong. Pintura xinesa contemporània (Centre cultural el Carme) i El Modernisme i les flors. De la natura a l’arquitectura (Museu de Badalona).

Per àmbits algunes de les activitats més destacades previstes a “Estimem l’estiu 2019” són les següents:

MÚSICA

    Nits d’estiu a la fàbrica de l’Anís del Mono. Es poden visitar diferents espais de l’edifici d’un gran valor patrimonial, conèixer les campanyes publicitàries promogudes per Vicenç Bosch i descobrir, també, els secrets que s’amaguen en la característica ampolla de l’Anís del Mono i en la seva famosa etiqueta. A més, l’experiència acaba amb una vetllada musical a la fresca: Divendres 5 de juliol. 21 h. Magnolia; divendres 12 de juliol. 21 h. Anthus i divendres 19 de juliol. 21 h. Dotze contes trio!. Les entrades es poden adquirir a la recepció del Museu.

    Nits d’estiu als Badius. 4 de juliol, Cèlia Vila al carrer de Sant Miquel 34 i l’11 de juliol, Game of Trones, al carrer de Dalt, 47. Organitza Òmnium Cultural.

    Concert gra de sorra Lluís Platero. El 13 i 20 de juliol a les 19 hores al Racó d’en Gual (Passeig de la Rambla, 37) i el 27 de juliol al carrer de Sant Miquel, 34. Organitza l’Associació de Veïns del Centre.

    III BUJARDROCK’19. 20 de juliol a partir de les19.30 hores al Centre Cultural l’Escorxador – Nau3 (C. Don Pelai, s/n) Concert en memòria d’Andrés Bujardon. Amb els grups: Yeyi y la Banda, Tocho, Pycaya i Alyanza. Per a joves. Entrada lliure.

    Concert d’Estiu. 23 de juliol a les 20 hores. C. Sant Miquel, 34. Concert de guitarra clàssica, a càrrec de Júlia Villarroel. Per a tots els públics. Activitat gratuïta.

    Fem Country.(Ballada) 31 d’agost a les 21 hores. Rambla, davant del monument a Roca i Pi. Per a tots els públics. Activitat gratuïta.

    VII edició Nits al Port. Plaça de Capitania, davant de l’edifici de Capitania. Concerts, dansa, òpera i gastronomia a la fresca. 5, 6, 12, 13, 19 i 20 de juliol. Per a tots els públics. Activitat gratuïta.

CINEMA

    Cryptshow Festival. Del 28 de juny al 7 de juliol. La inauguració tindrà lloc el 28 de juny a les 21 hores al Teatre El Círcol, C. Sant Anastasi, 2. Es projectarà La dona a la lluna (1929), de Fritz Lang, musicada en directe per Agustí Busom.

    El Festival finalitzarà amb el Palmarès del Cryptshow el 7 de juliol a les 22 hores a la Donzella Club de Platja amb la projecció a l’aire lliure dels curtmetratges guanyadors del festival.

    Cinema Lliure a la platja. Platja del pont del Petroli, darrere de la fàbrica Anís del Mono.Mostra gratuïta de cinema independent arran de mar. Les projeccions començaran quan es pongui el sol. Activitat gratuïta. Les pel·lícules que es podran veure són: Viaje al cuarto de una madre, el 12 de juliol i Bienvenida a Montparnasse el 19 de juliol.

LLETRES

    Repte de lectura Gènius. Del 25 de juny al 6 de setembre a la Biblioteca de Llefià-Xavier Soto (c. Planeta Mart, 10) i de l’1 al 31 de juliol a la Biblioteca de Sant Roc (av. Congrés Eucarístic, s/n). Activitat gratuïta per a infants. Per participar-hi, heu de valorar els llibres que aneu llegint durant l’estiu al nostre aparador Gènius. Com més llegiu més pujareu en la classificació. Més informació a: www.badabiblios.cat

    Univers Xesco Boix. Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté (c. Jacinto Benavente, 3). Presentació de la figura de Xesco Boix. Es coneixerà la seva obra i es visitarà el mural ceràmic situat a l’era del parc de Can Solei. Activitat gratuïta. 8 de juliol a les 17 h adreçat a la Federació de Dones; 11 de juliol a les 10.30 h al grup d’activitats d’estiu dels programes Educa’t i encaix i 11 de juliol a les 16 hores per a tots els públics.

TEATRE

    – Taller Inicia’t presenta Prohibido suicidarse. Todo fue una pesadilla, siente la vida. 6 de juliol a les 18 h al Centre Cívic La Salut (av. Marquès de Sant Mori).

ESPORT

    Sortides del Quetx Ciutat Badalona. Del 28 de juny al 27 d’octubre. Divendres amb les postes de sol i dissabtes i diumenges de 10 a 12 h. Port de Badalona (zona embarcament davant el quetx Ciutat Badalona) Moll de Marina, 11.

    XI Regata Badalona al quadrat. El matí del 29 de juny. Prova oficial del circuit català de travessies de la Federació Catalana de Natació.

    69 Travessia Badalona Nedant. 21 de juliol a les 9.30 hores. Port de Badalona (Llosa del Moll de Capitania, Moll de la Marina, 11). Travessia nedant des del Port de Badalona fins al CN Badalona, de 2.600 metres de recorregut.

EXPOSICIONS

    El Modernisme i les flors de la natura a l’arquitectura. Museu de Badalona del 27 de juny al 25 d’agost. La natura va ser la font d’inspiració dels arquitectes i artistes del Modernisme, que van saber copsar i reinterpretar la bellesa del món vegetal en les seves obres. Per a tots els públics. Entrada lliure.

    De Viatge. Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté (c/Jacinto Benavente, 3) De l’1 al 31 de juliol. A la biblioteca es podrà consultar i endur en préstec revistes i guies de viatge. Per a públic adult. Exposició gratuïta

    Contes per la finestra. Del 5 al 26 de juliol. De dilluns a divendres, de 16 a 21 hores al Centre Cívic Dalt la Vila (c. Germà Bernabé, 1). Exposició col·lectiva dels alumnes del taller d’art La finestra. Per a tots els públics. Accés lliure

    Art-i-manya. Del 5 al 26 de juliol. De dilluns a divendres de 16 a 21 h al Centre Cívic Can Cabanyes. Mostra col·lectiva de treballs artístics. Per a tots els públics. Accés lliure.

    Som Mobilitat. Del 5 al 26 de juliol (de dilluns a divendres) al Centre Cívic La Morera (av. Bac de roda, 42-48). Exposició que dóna a conèixer les problemàtiques i els reptes de la mobilitat actual. Per a tots els públics. Accés lliure

    Wei Xiaorong. Pintura Xinesa Contemporània. Del 6 de juny al 28 de juliol Sala Josep Uclés. Entrada lliure. Visita guiada cada diumenge a les 12 hores.

JOVES I FAMÍLIES

    Taller de Rol. Prevenir l’addicció a les pantalles. 1 de juliol. De 17.30 a 18.30 h. Biblioteca Canyadó i Casagemes (c. Jacinto Benavente, 3). Cal inscripció prèvia. Ho organitza: ASAUPAM (Associació d’Intervenció Comunitària en Drogues), amb la col•laboració de Biblioteca i Salut.

    El Coco a la fresca! 10 i 17 de juliol a les 19 hores. Centre Cívic Can Cabanyes i Centre de Cultura Tradicional Can Canyadó Rambla de Sant Joan, 59 -77 i c. Pompeu Fabra, 55. Sessió de podcàsting dirigit a joves. El projecte Coco surt dels seus estudis per realitzar un programa magazine amb entrevistes i seccions especials d’estiu. Per a joves. Activitat gratuïta

    Estiu a la plaça 2019. Del 25 de juny al 27 de juliol. De dilluns a divendres, a partir de les 17.30 hores al Centre Cultural l’Escorxador – Nau3 (c. Don Pelai, 22). Espai familiar amb tallers infantils, jocs, esports, dansa, música en viu, cinema a la fresca i més activitats. Per a públic familiar. Activitat gratuïta

    Circ Raluy Legacy. Del 4 al 14 de juliol al l Av. del Marquès de Mont-Roig, 88.

    Taller de ventalls. L’11 de juliol de 18 a 19.30 h. Biblioteca de Sant Roc. Plaça de Sant Elies. Per a infants. Activitat gratuïta

    Taller Dimarts creatius. Els dimarts del mes de juliol, de 17 a 20 h a la Biblioteca Canyadó i Casagemes (c. Jacinto Benavente, 3). Per a infants de 4 a 12 anys. Activitat gratuïta

    Tarda de jocs. Els dijous del mes de juliol, de 17 a 20 h a la Biblioteca Canyadó i Casagemes (c. Jacinto Benavente, 3). Per a infants de 4 a 12 anys. Activitat gratuïta

FESTA MAJOR D’AGOST

“Estimem l’estiu” a Badalona continuarà amb la Festa Major d’Agost els dies 13, 14 i 15 d’agost amb els tradicionals actes de cultura popular, com ara la Gran Xeringa, la Cercavila i la Tanda de Lluïment, la Tornada d’Ofici i el Bany de Bèsties. També hi haurà concerts, castell de focs i Ball de Festa Major.

Badalona, 26 de juny de 2019

twitter @AjBadalona