Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’Espai Betúlia presenta Patria común. Delibes ilustrado

06/09/2023 ::

L’exposició està produïda per la Fundación Miguel Delibes de Valladolid i es podrà visitar des del 12 de setembre fins al 27 d’octubre

L’Espai Betúlia, Centre de la paraula i les lletres, presentarà des del 12 de setembre fins al 27 d’octubre de 2023 l’exposició "Patria común. Delibes ilustrado". Es tracta d’una exposició produïda per la Fundación Miguel Delibes, de Valladolid.

L’exposició, que s’inaugurarà el pròxim dimarts 12 de setembre, es compon de trenta il·lustracions originals, de tècniques i estils molt diversos, que acompanyen els textos seleccionats de Miguel Delibes, a més d’altres materials, com edicions il·lustrades de les seves obres. També es podran veure els vint dibuixos originals del mateix Delibes que van servir per a il·lustrar, en 1960, una edició per a escolars nord-americans de la seva obra El camino.

La mostra presenta il·lustracions dels personatges infantils i juvenils de la narrativa de Miguel Delibes a càrrec de prestigiosos il·lustradors. Són 15 blocs o capítols temàtics encapçalats per un títol: “Mi tierra”, “Naturaleza viva”, “De pueblo”, “Una Ciudad”, “Dos amigos”, etc. Cadascun consta d'un text d'alguna de les novel·les de Miguel Delibes, una il·lustració d'allò que descriu el text i una altra del personatge protagonista. És a dir, dues il·lustracions i un text cada bloc. Un total de 30 il·lustracions més els 20 dibuixos de l’autor per a l’edició de El camino.

L'exposició consta també d’abundants edicions il·lustrades de les obres de l’autor val·lisoletà.

Activitats complementàries:

– Dimecres 4 d’octubre, a les 19 hores. “Semblanza de Miguel Delibes”, per Elisa Delibes de Castro

– Dilluns 23 d’octubre a les 19 hores: Visita guiada, per Marisa Sotelo (Universitat de Barcelona).

Badalona, 6 de setembre de 2023

twitter @AjBadalona