Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’Espai Betúlia acull l’exposició “Papers al vent. Sergi Marcos, una visió plàstica del haiku català”

10/03/2023 ::

La mostra s’inaugura aquest dijous, 16 de març, i es podrà veure fins al 24 de maig

L’Espai Betúlia, Centre de la paraula i les lletres (carrer d’Enric Borràs, 43-47) acull a partir d’aquest dijous l’exposició “Papers al vent. Sergi Marcos, una visió plàstica del haiku català”. La inauguració oficial tindrà lloc dijous, 16 de març, a les 19.30 hores i la mostra es podrà veure fins al 24 de maig, de dilluns a divendres, de 10 a 20.30 hores. Recordem però que del 3 al 6 d’abril l’Espai Betúlia estarà tancat per vacances de Setmana Santa. El dimecres 10 de maig a la tarda i el dijous 11 de maig, Sant Anastasi, també romandrà tancat.

A partir d’una tria personal de haikus (una de les formes de poesia tradicional japonesa més esteses) del llibre Llum a les golfes. Una antologia del haiku modern i contemporani català, preparat per D. Sam Abrams, el pintor Sergi Marcos ha creat una col·lecció de 52 collages que ofereixen la seva visió plàstica del haiku català. Per a la seva creació ha seguit la categoria estètica japonesa del wabi-sabi, un terme japonès que descriu un tipus de visió estètica basada en “la bellesa de la imperfecció”.

Segons l’autor “el haiku és molt proper a la tècnica del collage” que li “permet treballar d’una manera directa i aprofundir en l’impacte del poema d’una manera fresca, intuïtiva i inspirada. Abans de començar cada collage faig una immersió en el poema per després oblidar-lo i passar a treballar des de la sensació que m'ha produït”.

Activitats complementàries

Visita guiada amb l’autor

Dimarts 18 d’abril, a les 19 hores.

Visita guiada amb l’autor Sergi Marcos.

Presentació del llibre Llum a les golfes i recital de haikus

El dimecres 3 de maig, a les 19 hores, es presentarà el llibre Llum a les golfes. Una antologia del haiku modern i contemporani català, i s’acompanyarà d’un recital de haikus. La presentació anirà a càrrec de D. Sam Abrams. Recitaran: Joan de la Vega, Bel Granya, Coloma Lleal, Sergi Marcos, Martí Noy, Jordi Pujol Nadal, Marcel Riera i Jordi Valls.

Visita guiada amb l’autor

Dimecres 24 de maig, a les 19 hores.

Visita guiada amb l’autor Sergi Marcos.

Visites escolars i tallers a concertar per al cicle superior de primària i 1er i 2n d’ESO.

Per a més informació es pot trucar al telèfon 93 464 62 55

Badalona, 10 de març de 2023

twitter @AjBadalona