Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’Espai Betúlia acull aquest divendres el fòrum de debat “Drets per fer possible la infància”

18/11/2021 ::

L’activitat s’emmarca en el projecte “Baròmetre 2021 dels drets dels infants a Badalona”, que forma part de la programació de l’any 2021 de la Taula d’Infància i Adolescència de Badalona

En el marc de la programació 2021 Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB), aquest divendres 19 de novembre, entre les 9.30 i les 13.30 hores, l’Espai Betúlia acull el fòrum “Drets per fer possible la infància” una trobada que forma part del projecte “Baròmetre 2021 dels drets dels infants a Badalona” que vol mesurar la situació en la ciutat i que enguany es focalitza en quatre drets de la Convenció Internacional dels drets dels infants: dret a un nivell de vida adequat, dret a la salut mental, dret al joc i al descans, i dret a l'opinió i a la participació. En el debat participaran més de 70 professionals de diferents serveis i entitats membres de la TIAB i que treballen a l’àmbit social, socioeducatiu, educatiu, cultural, de salut, de lleure, etc.

El Fòrum servirà per compartir el treball realitzat fins ara per l’equip de projecte en la primera fase exploratòria d’aquest i també, entrant ja en la segona fase analítica i propositiva, per obrir la participació al conjunt dels membres de la TIAB. Al fòrum s’analitzaran les dades recollides a partir de diferents fonts d’informació, per tal de valorar quin és l’estat de situació pel que fa a la garantia de cada dret. Entre les fonts primàries utilitzades es compta amb la informació extreta d’enquestes en línia en una consulta realitzada al voltant dels quatre drets i adreçada a professional i a infants i adolescents. En aquesta consulta han participat 133 professionals de la xarxa d’atenció i 593 infants i adolescents de 10 a 18 anys.

El resultat d’aquest treball de reflexió col·lectiva i de debat serà el material que servirà de base per elaborar l’informe del “Baròmetre 2021 dels drets dels infants” que es presentarà durant el primer trimestre de l’any 2022. Amb aquest informe es pretén donar visibilitat públicament quin és el nivell de garantia existent pel que fa als quatre drets prioritzats i fer propostes per incidir sobre aquells factors que poden estar generant alguna vulneració d’aquests.

Obrirà el Fòrum Aïda Llauradó, 2a tinenta d'Alcaldia i regidora de l'Àmbit d'Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030 i vicepresidenta de la TIAB. A continuació, Araceli Lázaro Aparicio, educadora social, pedagoga i experta en l’àmbit d’infància i adolescència, impartirà la conferència “Drets per fer possible la infància”. Durant la segona part del Fòrum es farà treball grupal sobre cadascun dels drets objecte d’atenció. Al final de la jornada, després de la posada en comú dels grups de treball, s’aprofitarà per celebrar el cinquè aniversari de la TIAB, que es va constituir el 10 de novembre de 2016. Des de llavors, progressivament, s’han anat adherint a la TIAB nous membres i actualment formen part d’aquest més d’un centenar de serveis i entitats que treballen a la ciutat per i amb els infants i els adolescents.

La TIAB és una estructura de treball transversal i en xarxa orientada a potenciar l’acció cooperativa entre el conjunt d’actors que treballen a la ciutat, des de diferents àmbits (social, educatiu, socioeducatiu, cultural, de salut, esports, urbanisme, etc.), amb infants i adolescents de 0 a 18 anys. Més informació: www.tiab-badalona.cat.

Badalona, 18 de novembre de 2021

twitter @AjBadalona