Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Les obres de substitució del sistema de climatització de la Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta i l’Espai Betúlia de Badalona duraran 4 mesos

10/02/2022 ::    

Aquest dimecres s’ha fet la proposta d’adjudicació i ara l’empresa té 7 dies hàbils per presentar la documentació reglamentària per adjudicar aquest contracte

Altres obres que s’han d’executar per fer possible la seva reobertura són la reparació de la coberta de l’espai entre la biblioteca i l’Espai Betúlia i la substitució i eliminació de portes d’accés

Les obres de substitució del sistema de climatització de la Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta i l’Espai Betúlia de Badalona tindran una durada màxima de 4 mesos. Ahir dimecres 9 de febrer la mesa de contractació de l’Ajuntament de Badalona va fer la proposta d’adjudicació dels dos lots d’aquesta licitació, un d’execució de les obres per import de 239.338 euros (IVA inclòs) i un altre per a l’assistència tècnica, per import de 7.018 euros (IVA inclòs). L’empresa adjudicatària, una vegada es publiqui al perfil del contractant, disposa de 7 dies hàbils per presentar la documentació reglamentària per adjudicar el contracte. La previsió és que aquestes obres puguin començar en unes setmanes un cop se signi el contracte amb l’empresa adjudicatària.

La Biblioteca de Can Casacuberta va deixar de prestar servei el 20 de desembre del 2019, després que un curtcircuit en un quadre elèctric va posar de relleu tot un seguit de mancances estructurals. Aquest equipament arrossegava des de feia anys problemes de calefacció; climatització, i de compliment de la normativa dels sistemes d’extinció d'incendis, entre altres.

Per qüestions de seguretat, que afectaven tant la plantilla com els usuaris, es va haver de tancar la biblioteca fins a resoldre totes les deficiències i poder assegurar la reobertura en les condicions adequades i amb el compliment de la normativa.

A més de la substitució del sistema de climatització, a la biblioteca Can Casacuberta s’han efectuat diverses actuacions de millora per un import superior als 100.000 euros: canvi de caldera; reparació de part de la coberta plana per evitar filtracions de l’aigua de la pluja; adequació del taulell a la normativa de riscos laborals; instal·lacions de mampares a la zona de magatzem; nova capa de contraxapat al passadís; nous panells de retolació i magnètics a la secció infantil; augment de punts d’endolls elèctrics per facilitar la connexió als usuaris; augment dels punts d’il·luminació i adequació del muntacàrregues per convertir-lo en ascensor i facilitar l’accessibilitat a la segona planta.

Altres obres pendents que s’han d’executar per fer possible la seva reobertura són les següents:

– Substitució d’una de les portes d’accés a la biblioteca i eliminació d’una altra a causa del seu mal estat de conservació. Aquesta obra ja està adjudicada per un import de 17.000 euros amb una previsió de finalització de 2 mesos.

– Reparació de la coberta de l’espai entre la Biblioteca de Can Casacuberta i l’Espai Betúlia. El projecte obra aprovat d’aquesta té un import de més de 197.000 euros.

La regidora de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Badalona, Anna M. Lara ha manifestat que: “l’obertura de la biblioteca de Can Casacuberta és una prioritat clara d’aquest govern municipal i som molt conscients que aquesta situació no es pot allargar més en el temps”. La regidora ha afegit: “cal fer una reflexió sobre la manca de manteniment de molts edificis municipals i posar fil a l’agulla perquè situacions com aquesta no es reprodueixin.”

Badalona, 10 de febrer de 2022

twitter @AjBadalona