Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Les obres de construcció del viaducte ferroviari sobre el canal del Port començaran abans que finalitzi l’any

27/09/2023 ::        

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, s’ha reunit avui amb la presidenta de l’ens Administrador de les Infraestructures Ferroviàries (ADIF)

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, acompanyat pel tercer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gracia, ha mantingut aquest matí a Madrid una reunió amb la presidenta d’ADIF, María Luisa Domínguez González, amb l’objectiu de fer possible que les obres de construcció del viaducte del ferrocarril previst sobre el canal del port de Badalona, entre els carrers de Ponent i Tortosa, s’iniciïn abans que finalitzi l’any.

La construcció d’aquest viaducte de 180 metres de longitud assegurarà la continuïtat de la línia del ferrocarril, salvant el nou canal de Badalona, així com ha de permetre la millora de la connexió del Port i el front marítim amb la resta de la ciutat. La construcció d’aquest viaducte i de la rotonda de comunicació del carrer de Ponent amb Eduard Maristany són claus per poder finalitzar la totalitat dels 350 metres del canal d’aigua que s’endinsa en la trama urbana, sent en el seu conjunt l’obra més important des de la construcció del port l’any 2003.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que: “hem trobat molt bona disposició per part de la presidenta d’Adif i del seu equip i ens han traslladat el seu compromís d’aprovació del projecte presentat per Marina Badalona i fer possible que abans que acabi l’any comencin les obres del nou viaducte”. L’alcalde ha afegit que “amb el viaducte posarem fi a una de les obres més importants de transformació de la ciutat, una obra que permetrà acabar el canal de 350 del Gorg i que permetrà als badalonins gaudir d’un gran bulevard urbà que s’obrirà al litoral”.

Segons el conveni entre ADIF, l’Ajuntament i Marina Badalona l’execució de les obres del viaducte ferroviari sobre el canal del Port de Badalona suposen una inversió de 18,8 milions d’euros, dels quals Marina Badalona n’aporta 10,5, l’Ajuntament de Badalona 4,9 i Adif 3,3. El mateix conveni preveu una Comissió de seguiment formada per dos representants de cadascuna de les tres parts. El Consell d’Administració de Marina Badalona va aprovar el 31 de març adjudicar aquestes obres a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Comsa-Dragados.

Badalona, 27 de setembre de 2023

twitter @AjBadalona