Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Les infraccions penals a Badalona es redueixen un 4% durant el primer trimestre de 2019

20/06/2019 ::

El primer Balanç de Criminalitat del Ministeri de l’Interior recull descensos als indicadors de tràfic de drogues, delictes menys greus de lesions, robatoris amb força als domicilis i furts

La criminalitat ha baixat un 3,9 per cent a Badalona en el primer trimestre del 2019 atès que el total d’infraccions penals registrades a la ciutat ha baixat de les 3.028 a les 2.909. Així es desprèn del “Balance de criminalidad” que ha fet públic el Ministeri de l’Interior on analitza diferents indicadors d’infraccions penals registrades a les províncies espanyoles i a les localitats amb població superior als 30.000 habitants.

En el balanç positiu de Badalona hi ha influït molt el descens en prop d’un 60% del tràfic de drogues; els delictes greus i menys greus de lesions (-21%); els robatoris amb força als domicilis (-20%) i els furts, amb un descens del 10%.

Els indicadors més negatius es concentren en els 2 homicidis que han tingut lloc en aquest primer trimestre i en l’augment dels delictes relacionats amb agressions sexuals o amb la llibertat sexual.

En el conjunt dels municipis de la província de Barcelona el total d’infraccions penals ha augmentat un 7,9%, amb un increment de tots els indicadors, a excepció d’un descens del 14% dels robatoris amb força als domicilis i la reducció de 7 a 6 els homicidis (-14,3%).

Les dades al servei del Sistema Estadístico de Criminalidad del Ministeri de l’Interior, provenen de la Guardia Civil, Cos Nacional de Policia, Ertzaintza, Mossos d’Esquadra, Policia Foral de Navarra y dels cossos de Policia Local.

El balanç sencer de Criminalitat es pot consultar: https://bit.ly/2MZqG5S

Badalona, 20 de juny de 2019

twitter @AjBadalona