Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

Les escoles de Badalona celebren dijous 30 de gener el Dia Escolar de la No Violència i la Pau

27/01/2020 ::    

L’acte es farà al Centre Cívic La Salut i comptarà amb la participació de nens i nenes de vuit escoles de la ciutat que presentaran el Manifest i els Cartells per la Pau

Dijous 30 de gener, a les 10 hores, es presentarà, a la sala d’actes del Centre Cívic La Salut (avinguda del Marquès de Sant Mori, s/n), en el marc de la celebració del Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP), el Manifest i els Cartells per la Pau. L’acte, organitzat pel Centre de Recursos Pedagògics del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona, comptarà amb la participació dels nois i noies de cinquè de primària de les escoles Betúlia, Joan Llongueras, Lola Anglada, López Torrejón, Miguel Hernández, Rafael Casanova, Santíssima Trinitat i Ventós Mir.

El Manifest i els Cartells per la Pau recullen idees i propostes gràfiques fetes pels nois i noies d’aquestes escoles que tenen com a eix vertebrador el treball per la pau; una pau entesa en el sentit més ampli d’educació per a la convivència: l’amistat, la responsabilitat, la solidaritat, la cooperació, o l’atenció a les diversitats.

Durant l’acte, representants del Consell dels Infants de Badalona explicaran el projecte “WHY”, de defensa dels drets dels infants que pateixen les causes de la guerra arreu del món. A continuació es llegirà el Manifest del DENIP 2020, que recull les idees i propostes que han expressat els infants d’aquestes escoles i es mostraran alguns del Cartells per la Pau. Hi haurà també l’actuació de Bufaplanetes amb l’espectacle Històries i cançons per la Pau, que farà pensar a través de contes, músiques i cançons sobre el tema de la no violència i la Pau arreu del món. L’acte finalitzarà a les 12 hores amb el Swing per la Pau.

Els alumnes de les escoles de Badalona celebren així el Dia Escolar de la No Violència i la Pau coincidint amb la data en què es recorda l’aniversari de la mort del pensador i líder de la independència de l’Índia Mohandas Karamchand Gandhi, el 30 de gener de 1948, ara fa 72 anys.

Badalona, 27 de gener de 2020

twitter @AjBadalona