Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’Arxiu Històric de la ciutat de Badalona i l’Arxiu d’Imatges del Museu de Badalona celebren el Dia Internacional dels Arxius

09/06/2020 ::    

La jornada té com a objectiu sensibilitzar i conscienciar la ciutadania de la importància de preservar i conservar la documentació i les imatges que formen part de la memòria col·lectiva

L’Arxiu Històric de la Ciutat de Badalona (AHBDN) i l’Arxiu d’Imatges del Museu se sumen a la celebració avui del Dia Internacional dels Arxius (DIA 2020) promogut pel Consell Internacional d’Arxius (CIA/ICA).

Els documents que tenia l’avi, els fons d’una empresa de la ciutat, les fotografies d’una entitat veïnal…. són un bon exemple de tot allò que guarda un arxiu històric. El treball diari amb aquests documents i la sensibilització en la seva conservació i difusió, contribueixen a refer la història del nostre passat i facilita l’estudi d’especialistes, interessats i curiosos.

Atenent l’excepcionalitat que vivim, les activitats d’aquesta edició tenen caràcter virtual. El Museu de Badalona (https://www.museudepre.badalona.cat/) ha preparat continguts específics per aquest Dia Internacional dels Arxius. Al web es dona a conèixer algunes de les persones que tenen relació amb la institució: Francesc Palacios, vocal de l’AVV del barri de Can Cabanyes, que explica els motius pels quals l’entitat va fer donació del seu fons documental; Joan Villarroya, catedràtic d’història contemporània, aborda la seva vinculació a l’arxiu com a usuari, des de fa 40 anys i, d’altra banda, Montserrat Carreras i M. Dolors Nieto, responsables, respectivament, de l’Arxiu Històric i de l’Arxiu d’Imatges, conviden a conèixer la seva tasca diària.

Badalona, 9 de juny de 2020

twitter @AjBadalona