Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’alcalde trasllada al Conseller d’Interior la necessitat d’incrementar el nombre de Mossos d’Esquadra per millorar la seguretat a Badalona

16/07/2019 ::

El Conseller Miquel Buch ha rebut aquesta tarda l’alcalde Àlex Pastor a la seu de la Conselleria d’Interior

S’ha plantejat la creació d’una unitat de policia judicial de proximitat de la Guàrdia Urbana per poder combatre, amb Mossos d’Esquadra, aquells delictes que generen més alarma i inseguretat ciutadana

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha traslladat aquesta tarda al Conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, la necessitat de reforçar el servei policial dels Mossos d’Esquadra per millorar la seguretat a la ciutat. L’alcalde, que ha estat acompanyat pels Tinents d’Alcaldia Jordi Subirana i Rubén Guijarro, s’ha reunit amb el titular d’Interior a la seu de la Conselleria i amb el director general dels Mossos d’Esquadra, Andreu Martínez.

L’alcalde ha demanat reforçar i augmentar el nombre d’efectius del servei dels Mossos d’Esquadra a Badalona i destinar patrulles ARRO als llocs on es faci necessari el control de l’ordre públic i, especialment, per a patrullar i vigilar les zones d’oci, amb el doble objectiu d’incrementar la presència policial a la ciutat i millorar la sensació de seguretat.

L’alcalde de Badalona també ha plantejat davant el conseller d’Interior la possibilitat de creació de la Unitat de policia judicial de proximitat de la Guàrdia Urbana de Badalona. D’aquesta manera la policia local podria intervenir més eficaçment en determinats delictes de proximitat, com ara investigacions per crema de contenidors o vehicles al carrer, furts, estrebades, o altres com conreus de droga a pisos o immobles amb consum perillosos d’electricitat, de manera que Guàrdia Urbana i Mossos col·laborin més estretament en la persecució d’aquests fets delictius que generen alarma i inseguretat ciutadana.

Amb l’objectiu de millora de l’eficàcia i del treball conjunt entre Mossos d’Esquadra i policial local, l’Ajuntament de Badalona s’ha ofert com a Pla Pilot per establir un conveni entre la Conselleria i l’Ajuntament perquè la instrucció dels expedients d’aplicació del règim disciplinari de les policies locals les porti a terme la Unitat d’Afers Interns, encarregada de l’aplicació del règim disciplinari al cos dels Mossos d’Esquadra, i poder obtenir la màxima celeritat i garanties dels expedients disciplinaris.

La seguretat com a qüestió prioritària a Badalona

En finalitzar la reunió l’alcalde de Badalona ha declarat que “la seguretat a la nostra ciutat és un assumpte prioritari, per això és una de les primeres reunions que hem volgut convocar. Hem exigit al Conseller més presència de Mossos d’Esquadra i millor coordinació amb la Guàrdia Urbana en els punts de la ciutat que més presència policial necessiten i tenim el compromís que aquest reforç es materialitzarà al polígon de Can Ribó i a barris com Llefià i Sant Roc.

D’altra banda, l’alcalde de Badalona, ha afegit que “ens hem emplaçat a fer un seguiment de totes aquestes qüestions i valorar-les en la propera Junta Local de Seguretat que convocaré a la tardor i a la qual el Conseller ha compromès la seva assistència”. Badalona, 16 de juliol de 2019

twitter @AjBadalona