Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’alcalde felicita la Policia Nacional per la desarticulació a Badalona d’una cèl·lula de captació de grups gihadistes

08/07/2020 ::

La Policia va detenir diumenge passat tres persones per la seva presumpta participació en els delictes de captació i adoctrinament amb finalitats terroristes

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha traslladat a la Policia Nacional la seva felicitació per l’operació que diumenge passat va tenir lloc a Badalona amb la detenció de tres persones a qui se’ls relaciona amb una estructura que es dedicava a captar, reclutar i adoctrinar nous adeptes perquè s’integressin a grups gihadistes amb finalitats terroristes.

L’alcalde ha assenyalat que “estem molt satisfets que el treball de mesos de la Policia Nacional hagi donat fruits i serveixi perquè els veïns del barri de la Salut i el conjunt de la ciutadania puguin viure amb més tranquil·litat”.

La Policia Nacional, mitjançant un comunicat, ha informat que diumenge passat va detenir a Badalona tres persones per la seva presumpta participació en els delictes de captació i adoctrinament amb finalitats terroristes. Durant el desenvolupament de l'operació es van practicar tres registres en els domicilis dels detinguts, on els investigadors han intervingut nombrós material electrònic, terminals telefònics i documentació, que estan sent analitzats pels agents.

L’operació ha estat portada a terme per agents de la Brigada Provincial d'Informació de Barcelona coordinats per la Comissaria General d'Informació i sota la supervisió del Jutjat Central d'Instrucció número tres i la Fiscalia de l'Audiència Nacional. Després de ser posats els tres detinguts a disposició judicial, la titular del jutjat ha decretat el seu ingrés a la presó.

La investigació va començar fa any i mig quan els experts en la lluita contra el terrorisme van obtenir informació que apuntava al fet que els detinguts estarien realitzant labors de captació i adoctrinament de diverses persones del seu entorn. La investigació va permetre relacionar els arrestats amb la radicalització i immersió en l'ideari gihadista d'un ciutadà d'origen marroquí que es va desplaçar a Síria per a integrar-se en l'organització terrorista DAESH, morint com a combatent poc temps després. Durant el procés d'adoctrinament, se'ls proporcionava contingut radical en el qual s'incitava al gihad. L'anomenada “cèl·lula de Badalona” -formada pels 3 detinguts- segons la Policia Nacional, havia reclutat a diversos joves més, que estaven sent sotmesos a un procés de radicalització en estat avançat.

Badalona, 8 de juliol de 2020

twitter @AjBadalona