Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’alcalde de Badalona viatja a Brussel·les per aconseguir fons europeus i construir tres dipòsits pluvials que evitin l’abocament directe d’aigua al mar quan plou intensament

04/07/2023 ::            

Xavier Garcia Albiol es reunirà amb representants del Parlament Europeu i de la Comissió Europea

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, viatja aquest dimarts a Brussel·les amb l’objectiu d’aconseguir fons europeus per a la construcció de tres nous dipòsits pluvials a la ciutat que evitin l’abocament d’aigua directament al mar cada cop que plou intensament. En aquest viatge a la capital europea l’acompanya la quarta tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Comunicació, Fons Europeus i Protecció a les Persones, Rosa del Amo.

L’agenda dels responsables municipals per a demà dimecres 5 de juliol inclou trobades amb representants del Parlament Europeu, de la Comissió Europea i també amb José Manuel Fernandes, eurodiputat i ponent del fons InvestEU.

InvestEU és el programa europeu per impulsar la inversió. Aquest fons contribueix a l’estímul de les inversions a Europa, dona suport a la recuperació i ajuda a construir l’economia europea del futur.

Badalona només compta amb el dipòsit d’aigües pluvials de l’Estrella, al barri de Coll i Pujol, construït l’any 2013, amb un pressupost superior als 7 milions d’euros i cofinançat en un 80% pels fons de cohesió de la Unió Europea.

La funció principal d’aquests dipòsits és retenir les aigües els dies d’alta pluviometria, evitar el col·lapse dels col·lectors i evitar l’abocament directe al litoral d’aigües no tractades, les quals afecten la qualitat de l’aigua de bany i pot suposar un risc per a les persones per la contaminació microbiològica.

Badalona, 4 de juliol de 2023

twitter @AjBadalona