Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’alcalde de Badalona trasllada a l’empresa concessionària del servei de neteja viària la preocupació per l’acumulació d’escombraries a molts punts de la ciutat

27/06/2023 ::

Com a actuacions urgents es col·locaran nous contenidors i es millorarà la neteja de la brutícia que els envolta

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, s’ha reunit avui amb els responsables a Catalunya de l’empresa concessionària del servei de neteja viària per traslladar-los “la inquietud i la preocupació per la situació d’acumulació d’escombraries que es dona en molts punts de la ciutat” i per treballar en propostes de millores immediates. A la reunió, que ha tingut lloc a l’edifici municipal El Viver, també hi ha participat el tercer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gracia, i el regidor de l’Àrea Pública de Mobilitat, David Mejía.

L’alcalde, que ha qualificat la reunió de molt positiva i profitosa, ha remarcat que una de les preocupacions més urgents que s’ha abordat és l’acumulació d’escombraries, la manca de contenidors i, especialment, la brossa i la brutícia que s’acumula al voltant dels contenidors. En aquest sentit, ha avançat dues propostes de millora:

– Durant els pròxims 15 dies es col·locaran entre 80 i 90 nous contenidors als punts de la ciutat que més ho necessiten i es reposaran els que s’han fet malbé.

– En les pròximes setmanes, quan l’empresa hagi fet l’estudi corresponent, s’instal·laran més contenidors en aquelles zones on durant els últims anys s’ha experimentat un augment de població o d’activitat comercial.

A més, Xavier Garcia Albiol, ha mostrat la seva sorpresa davant la reducció durant els últims mesos dels 9 serveis de neteja dels espais al voltant dels contenidors (6 de dia i 3 de nocturn) a només 3 en l’actualitat, amb una reducció del 66%. “Algú haurà d’explicar per què es va donar l’ordre a l’empresa de reduir aquest servei”, ha conclòs l’alcalde, que ha assegurat que revertirà aquesta situació.

D’altra banda, l’alcalde ha anunciat que per al pròxim Ple de l’Ajuntament, l’Àrea Via Pública i Mobilitat presentarà una proposta per a la compra de fins a 600 nous contenidors.

Actualment, l’Ajuntament de Badalona està pendent de la redacció dels plecs tècnics per a la convocatòria del nou concurs per al servei de neteja viària, actualment en pròrroga.

Badalona, 27 de juny de 2023

twitter @AjBadalona