Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’alcalde de Badalona s’ha reunit aquest dimarts amb responsables tècnics de diversos serveis municipals per avaluar els riscos locals davant dels casos de coronavirus apareguts a la ciutat

10/03/2020 ::    

La reunió informativa s’emmarca en el Pla d’Actuació Municipal d’Emergències

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, acompanyat per la segona tinenta d’alcaldia i regidora de Salut, Habitatge i Recursos Interns, Teresa González; i pel quart tinent d’alcaldia i regidor de Govern i Territori, Rubén Guijarro; ha mantingut aquest dimarts al matí una reunió informativa amb els responsables de diversos serveis municipals dins del Pla d’Actuació Municipal d’Emergències.

Tot i que les modificacions de les fases d’activació del Pla d’actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc han de ser emeses pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, els responsables municipals han convocat aquesta reunió de caràcter tècnic per avaluar els riscos locals i analitzar la forma d’actuar atenent les recomanacions del Departament de Salut. Aquestes reunions a nivell tècnic es mantindran de forma periòdica per actualitzar diàriament la informació i adoptar les decisions que s’estimin oportunes en cada moment.

Recordem que el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) va informar ara fa una setmana que el Pla d’actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc s’havia posat en fase de prealerta.

La situació de prealerta no implica un increment del risc. S’emet amb l’objectiu de fer un seguiment des del CECAT i des del conjunt dels serveis implicats de les possibles afectacions que es puguin produir.

En contacte permanent amb el Departament de Salut

Des de l’inici de la crisi sanitària, l’Ajuntament de Badalona està en contacte permanent amb el Departament de Salut de la Generalitat. En aquest sentit, l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha estat en contacte aquests dies amb la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, i també amb el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernández. El govern municipal també està informant als grups municipals sobre la situació a la ciutat.

D’altra banda, l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha adreçat aquest dilluns una carta a la consellera de la Salut de la Generalitat en la qual sol·licita oficialment “conèixer amb la major brevetat possible” quin pla d’actuació i quins criteris ha establert el Govern de la Generalitat pel que fa a “l’accés restringit o tancament d’espais de gran afluència de persones, com poden ser equipaments culturals, instal·lacions esportives, centres de treball o escoles”. En la seva missiva, Pastor assenyala que aquesta sol·licitud es fa “atesa la creixent preocupació veïnal sorgida a la nostra ciutat davant els casos apareguts de COVID-19, i amb l’objectiu de poder donar resposta clara i transparent a la ciutadania”. L’alcalde de Badalona posa de relleu en la carta adreçada a la consellera Alba Vergés “la gran tasca que esteu desenvolupant davant d’aquesta crisi sanitària” i afegeix que des del Govern de Badalona “ens posem a la vostra disposició per tot allò que considereu oportú”.

Mesures preventives d’higiene genèriques a seguir

El Departament de Salut de la Generalitat recorda les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:

    • Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.

    • Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.

    • Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.

    • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.

    • Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors…) i altres objectes sense netejar-los degudament.

    • No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

    • En cas de qualsevol dubte, cal trucar al 061 Salut Respon o consultar el web Canal Salut.

Badalona, 10 de març de 2020

twitter @AjBadalona