Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, participarà demà en la constitució del Consell de Governs Locals

31/01/2022 ::

Convocatòria de premsa

La sessió de constitució tindrà lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, participarà demà dimarts 1 de febrer de 2022 en la constitució del Consell de Governs Locals que tindrà lloc a les 16 hores al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. A la sessió constitutiva assistiran els 100 membres del Consell i també la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons; el secretari de Governs Locals i de Relacions amb l'Aran, David Rodríguez i González; i la directora general d'Administració Local, Montserrat Fornells i Solé.

El Consell de Governs Locals és un òrgan estatutari i l’òrgan de representació de municipis i vegueries en les institucions de la Generalitat. Actua com a interlocutor del món local amb el Govern i el Parlament. La seva composició depèn dels resultats de les eleccions municipals i el formen cent alcaldesses i alcaldes de Catalunya. Entre els integrants hi ha set membres nats: l'alcaldessa de Barcelona, les presidències de les quatre diputacions i les presidències de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM). La resta dels 93 integrants del Consell es distribueixen de forma proporcional entre els diferents partits polítics en funció dels seus resultats en les passades eleccions municipals.

INFORMACIÓ IMPORTANT PER A MITJANS

Cap al final de la sessió constitutiva, a les 17.30 hores, aproximadament, els mitjans disposaran d’uns minuts per fer un mut i podran gravar el discurs de la presidència escollida del Consell de Governs Locals. Un cop acabi l’acte, es farà una foto de família dels 100 membres del Consell. Posteriorment, al Saló de la Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons; la presidència escollida del Consell; i el tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí atendran els mitjans de comunicació. L’accés dels mitjans de comunicació es farà per la plaça de Sant Miquel.

Badalona, 31 de gener de 2022

twitter @AjBadalona