Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’alcalde de Badalona ha estat nomenat membre del Consell d’Europa i del Comitè de les Regions en representació dels ajuntaments

25/10/2023 ::

El nomenament s’ha fet avui a la Junta de Govern de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP)

Xavier Garcia Albiol considera “un honor i una gran responsabilitat accedir, per primera vegada, com a actor principal als àmbits de decisió europeus que afecten directament a ciutats i municipis”

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha estat nomenat avui per la Junta de Govern de la FEMP (Federación Española de Municipios y Provincias) membre del Consell d’Europa i del Comitè de les Regions en representació dels ajuntaments. És la primera vegada que un alcalde de Badalona és elegit per l’ens que aplega els ajuntaments espanyols com a representant a dues de les organitzacions europees més importants.

L’alcalde ha assenyalat que: “és un honor i una gran responsabilitat accedir, per primera vegada, com a actor principal als àmbits de decisió europeus que afecten directament a ciutats i municipis”. “Aquesta responsabilitat institucional en representació dels ajuntaments de tota Espanya em permetrà també que Badalona estigui present a primera línia dels llocs on es tracten qüestions de la importància dels fons europeus, el medi ambient, la sostenibilitat, la mobilitat, i tot allò que afectin els municipis europeus”, ha conclòs l’alcalde.

L’alcalde de Badalona ha estat nomenat membre titular del Consell d’Europa i suplent del Comitè europeu de les regions.

El Consell de poders locals i regionals té seu a Estrasburg, amb 306 membres de 46 països i que representen a 130.000 entitats locals. A Espanya només hi ha 6 membres representants de tots els ajuntaments.

El Comitè Europeu de les Regions (CDR) està format per 329 membres que representen els ens locals i regionals dels vint-i-set Estats membres de la UE. Es reuneixen en sessió plenària a Brussel·les per debatre les prioritats polítiques i aprovar dictàmens sobre la legislació de la UE.

Xavier Garcia Albiol també actuarà com a representant dels ajuntaments a la Comissió Nacional de l’Administració Local, òrgan del Ministeri d’Hisenda i la Funció Pública. Serà el representant dels ajuntaments en l’òrgan de col·laboració entre l’administració general de l’estat i l’administració local. Ha estat nomenat 1 dels 13 vocals en representació de les administracions locals.

Tots aquests càrrecs de representació institucional no són retribuïts.

Badalona, 25 d’octubre de 2023

twitter @AjBadalona