Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’alcalde de Badalona es reuneix amb la consellera de Cultura per oferir la màxima col·laboració de l’Ajuntament en el desenvolupament del Catalunya Media City

28/07/2023 ::    

Garcia Albiol considera que “cal estar presents en la realització d’aquest ambiciós projecte per afavorir que sigui profitós per a Badalona i els seus veïns”

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va reunir-se ahir dijous amb la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, per conèixer amb detall el projecte Catalunya Media City, que s’ubicarà en l’espai de les Tres Xemeneies, i oferir la màxima col·laboració de l’Ajuntament de Badalona en el seu desenvolupament. En la trobada també van participar la segona tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Impuls Econòmic i de Ciutat, Treball, Cultura, Ciutadania i Govern, Cristina Agüera; la regidora de Cultura, Vanesa González; i el secretari general del Departament de Cultura, Jordi Foz.

La consellera Garriga va exposar durant la reunió que el Catalunya Media City és un projecte estratègic per al Govern de la Generalitat que permetrà que la indústria digital i d’audiovisual de Catalunya esdevingui un motor en l’àmbit europeu. Aquest nou equipament acollirà dins seu projectes audiovisuals, digitals i del videojoc; constarà de platós, estudis de gravació, espais de recerca i innovació; serà un pol per a estudiants de formació professional i universitats; retindrà talent tècnic i creatiu, i generarà llocs de treball en uns àmbits que estan cridats a ser agents econòmics de primer ordre.

L’impuls del Catalunya Media City suposarà la transformació de la zona del Besòs i l’ordenació urbanística de l’àrea de les Tres Xemeneies amb la creació d’un nou barri que acollirà tant habitatge com activitat econòmica, equipaments, un gran parc equipat i nova vialitat. L’ordenació de l’edificació i de la zona d’activitats econòmiques que proposa el Pla de Desenvolupament Urbanístic permet destinar prop del 80% de la superfície que abasta el Pla a espais públics.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va agrair a la consellera la trobada, que va permetre als representants municipals conèixer amb profunditat la planificació del projecte. L’alcalde va oferir a la consellera “la nostra col·laboració amb la voluntat de ser un agent important en la realització del Catalunya Media City”. Garcia Albiol va destacar que “cal estar presents en el desenvolupament d’aquest ambiciós projecte per afavorir que sigui profitós per a Badalona i els seus veïns”.

Badalona, 28 de juliol de 2023

twitter @AjBadalona