Altres idiomes

Català Castellano English
Ajuntament de Badalona

L’alcalde de Badalona demana per carta al conseller d’Empresa i Treball que el Departament enceti el procés per contactar amb l’empresa Mopavid i doni suport als seus treballadors, que fa dos mesos que no cobren el seu salari

06/09/2021 ::            

Xavier Garcia Albiol posa en coneixement del conseller que les prop de seixanta persones que conformen la plantilla no tenen cap informació concreta per part de l’empresa i que des de fa setmanes no tenen cap contacte amb els propietaris

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha enviat una carta al conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, per informar-lo de la situació en què es troben els treballadors de l’empresa Mopavid, ubicada a la ciutat. En la missiva, l’alcalde explica al conseller que les prop de seixanta persones que conformen la plantilla fa més de dos mesos que no reben el seu salari i que han iniciat aquest dilluns una protesta de 48 hores amb l’objectiu de trobar una solució a la seva situació.

En la carta enviada Garcia Albiol indica que aquest dilluns s’ha reunit amb els treballadors de Mopavid, que han assegurat que no tenen cap informació concreta per part de l’empresa i que des de fa setmanes no tenen cap contacte amb els propietaris. En aquest sentit, els treballadors han explicat a l’alcalde que l’única certesa que tenen és que l’empresa els hi deu dos mesos de salari més la meitat de la paga extraordinària d’estiu i que coneixen la intenció dels propietaris, expressada segons ells per part de la direcció amb anterioritat, d’encetar un procediment de concurs de creditors que acabi amb el tancament definitiu de les instal·lacions.

Davant d’aquests fets, en la carta enviada l’alcalde de Badalona sol·licita a conseller que el Departament d’Empresa i Treball enceti el procediment necessari per posar-se en contacte amb l’empresa, conèixer les seves intencions i fer costat als treballadors perquè no vegin vulnerats els seus drets.

En la carta l’alcalde Garcia Albiol explica al conseller que Mopavid és una empresa de més de 50 anys d'experiència que es dedica a la producció de motlles per a la indústria automatitzada del vidre. Aquest fet comporta que la major part de la seva plantilla siguin treballadors i treballadores que fa molts anys que formen part de l’empresa als quals la situació actual els està provocant un daltabaix familiar molt important que pot tenir greus conseqüències personals.

Badalona, 6 de setembre de 2021

twitter @AjBadalona